AKTUELNO

Kako je saopšteno iz FK Partizan to je dogovoreno između dva kluba a pod okriljem UEFA, kako bi se sprečili eventualni sukobi.

Fudbalski klub Partizan, samo nekoliko sati uoči utakmice protiv Olimpijakosa, saopštio je da ima saznanja da su navijači grčkog tima u Beogradu i da ih shodno dogovoru dva kluba neće pustiti na tribine stadiona u Humnskoj.

- Obaveštavamo javnost da imamo saznanja da je uprkos dogovoru Partizana i Olimpijakosa, postignutim pod okriljem UEFA koji se tiče neprisustvovanja gostujućih navijača na utakmicama u Beogradu i Atini, određeni broj pristalica Olimpijakosa prisutan u Beogradu. Takođe, postoje informacije da su određene pristalice Crvene Zvezde došle u posed ulaznica za večerašnju utakmicu i da imaju nameru zajedno sa grupom pristalica Olimpijakosa, a uprkos zvaničnim stavovima oba kluba i zabrani UEFA, prisustvuju večerašnjoj utakmici - navodi se u saopštenju.

Iz Partizana poručuju da pristalicama Olimpijakosa i Crvene Zvezde neće biti dozvoljen ulaz na stadion Partizana.

- Ova odluka je doneta jedino u cilju sprečavanja gotovo sigurnih sukoba koji bi nastali na stadionu. Izvesnost sukoba postoji zbog činjenice da su navijači Partizana kupovali ulaznice za sve sektore na stadionu, uključujući i sektor uobičajeno predviđen za gostujuće navijače, što je u skladu sa dogovorom sa UEFA, o neprisustvovanju gostujućih navijača na obe utakmice.

Partizan će osobama kojima neće biti dozvoljen ulaz na stadion, u skladu sa gore navedenom odlukom, a koja imaju uredno kupljenu ulaznicu, refundirati novac.

- Posebno ističemo da je jedini motiv donošenja ove odluke isključivo potpuna bezbednost gledalaca i učesnika, te odigravanje večerašnje utakmice u isključivo sportskim i regularnim uslovima. Uvereni smo da će pripadnici MUP- a Srbije preduzeti sve mere iz svoje nadležnosti i tako uspeti da sprovedu u delo odluku Partizana koja je doneta po preporuci UEFA i dogovoru oba kluba - zaključuju u Partizanu.

Prva utakmica trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona između Partizana i Olimpijakosa igra se večeras od 20.45 na stadionu u Humskoj.

#FK Olimpijakos

#FK Partizan

#Liga šampiona

'