AKTUELNO

Treneru fudbalera Partizana Miroslavu Đukiću je prioritet da crno-beli ostanu takmičarska ekipa, koja će moći u predstojećoj sezoni da odgovori na izazove u svim takmičenjima.

Partizan se trenutno nalazi na Zlatiboru na prvom delu priprema za novu sezonu, koja će početi utakmicom protiv Budućnosti 11. ili 12. jula u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

- Pripreme za sada teku dobro, kao što sam i očekivao. Imamo dosta mladih momaka, odličnog kvaliteta. Ipak, ima stvari na kojima moramo da poradimo i da ih popravimo. Nije bitna lepršavost u već je bitno da budemo, ostanemo takmičarksa ekipa, da svako od igrača zna šta da radi u kojoj zoni. To moramo da ispoštujemo, jer protivnik sve te greške kažnjava. Moramo pre svega da budemo praktični kako bismo ispunili ciljeve - rekao je Đukić.

Đukić je rekao i da sa sportskim direktorom Ivicom Ilievom radi na dovođenu štopera.

Nema osmeha posle žreba, sve protivnike ozbiljno shvatamo. Budućnost je prvak Crne Gore. Svaki protivnik je težak, ali mi smo Partizan i moramo da pokušamo sve što je u našoj mogućnosti da se plasiamo u sledeću rundu. Znamo da će biti teško, rekao je on.

Đoković drži četvrto mesto, Marej bez 500 poena

Đukić je rekao da će ekipa za dvomeč protiv podgoričke Budućnosti biti u potpunosti spremna, kao i da nije bitno što se prvi meč igra u Beogradu.

- Tako je kako je... U prvoj utakmici je bitno da ne primiš gol i da iz te čvrsrtine tražiš pobedu. Mi ćemo uvek igrati isto, kako kod kuće, tako i na strani - rekao je on i dodao da igrači moraju da zaborave na uspehe iz prethodne sezone i samo da zadrže borbenost, kao i da se maksimalno fokusira na predstojeću sezonu, kako bi ispunili ciljeve kluba.

Đukić žali zbog poraza mlade reprezentacije Srbije

- Šteta zaista što smo izgubili tu utakmicu, nismo bili inferiorni, imali smo svoje šasne, ali kada ih ne iskoristipš, kazne stižu. Oni su odlična generacija, ali potrebno je da se smire i da idu na pobedu protiv Makedonije, a potom na sve ili ništa protiv Španije. Oni su nam mnogo dali i svi treba da verujemo u njih, da im damo podršku - naveo je Đukić.

Upitan da li je hendikep za ekipe iz Srbije što iz trenažnog procesa ulaze u evropske utakmice, Đukić je rekao da je to "ustaljena praksa" i da svi klubovi moraju da se adaptiraju na to.

#FK Partizan

'