AKTUELNO

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije u petak u Humskoj igra sa Norveškom prvi meč baraža za plasman na Evropsko prventvo.

Mlada reprezentacija Srbije počela je pripreme za poslednji korak koji Sivićeve izabranike deli do velikog uspeha i plasmana na Evropsko prvenstvo koje se iduće godina održava u Poljskoj. U hotel „M“, bazi „orlića“ do prvog baraž duela sa Norveškom,koji se igra 11. novembra na travi stadiona Partizana u Humskoj (18,00), nisu došli svi igrači, jer su zbog povreda (Verder i Liverpul obavestili FSS) izostali Miloš Veljković i Marko Grujić.

-Nemam dobre vesti, ali ovo je nešto što mene i stručni štab prati od prvog dana kvalifikacija. Miloš Veljković i Marko Grujić nisu došli, klubovi su prijavili povrede, ali mene posebno čudi situacija oko Veljkovića koji je odigrao svih 90 minuta za Verder protiv Šalkea, a klub nas je danas obavestio da ima problema sa leđima. Obavestili smo ga da se javi i dođe kako bi ga pregledali i naši doktori. I Marko će doći,a ostaje nam da se nadamo da, ipak, nije sve tako ozbiljno. Pod upitnikom je i Mihailo Ristić, nije igrao u Čačku, a iz povrede je tek izašao Mihajlović iz Partizana, tako da nismo slučajno pozvali više igrača – jasan je selektor Tomislav Sivić.

U hotel „M“ došli su golmani Boris Radunović (Avelino), Vanja Milinković - Savić (Lehia), Filip Manojlović (Crvena zvezda), odbrana Milan Gajić (Bordo), Aleksandar Filipović (Voždovac), Vukašin Jovanović (Zenit), Darko Lazić (Anži), Nemanja Antonov (Grashopers), Nikola Maraš (Rad), Mihailo Ristić (Crvena zvezda), Aleksandar Bjelica (Mehelen), srednji red Andrija Živković (Benfika),Dejan Meleg (Vojvodina) Nemanja Maksimović (Astana), Nemanja Mihajlović (Partizan), Mijat Gaćinović (Ajntraht), Sergej Milinković - Savić (Lacio), Nikola Ninković (Đenova), Saša Lukić (Torino), Srđan Plavšić (Crvena zvezda), napad Uroš Đurđević (Partizan), Ognjen Ožegović (Čukarički), Aleksandar Čavrić (Slovan, Bratislava) i Aleksandar Lutovac (Rad). Minulog vikenda, po običaju, jedan broj igrača je imao minutažu u klubovima, a drugi opet nisu i to je takođe problem sa kojim se selektor Sivić suočavao tokom kvalifikacija, ali do sada, na sreću, to nije imalo mnogo uticaja na učinak „orlića“. Golovima su se istakli Gaćinović, Meleg i Đurđević, a ceo meč iza sebe imaju Ožegović, Plavšić, Manojlović, Lutovac, Veljković, braća Milinković – Savić, Čavrić...Jovanović je igrao za drugi tim Zenita do 70. minuta kada je isključen, Gaćinović je doneo pobedu Ajtrahtu a onda uz aplauze sa tribina napustio teren u 83. minutu. Uglavnom, pred Sivićem i stručnim štabom je da u narednih nekoliko dana pripreme ekipu za, svi se nadamo, pobedu koja bi omogućila miran put pred revanš u Dramenu, 15. novembra.

'