AKTUELNO

Utakmicom finala Kupa Srbije završava se fudbalsko prvenstvo Srbije.

Danas je na programu finale Kupa Srbije u fudbalu, a u najvažnijoj utakmici - utakmici za trofej sastaju se Crvena zvezda i Partizan.

Organizator je Fudbalski savez Srbije, a pored ove utakmice, Savez ima u planu još novih projekata, kao i rezova.

O ovoj temi u  Jutranjem programu TV Pink pričao je generalni sekretar FSS-a, Jovan Šurbatović.

On je istakao da rezutati naših selekcija idu ka najvišem nivou.

Foto: TV Pink

- Na dobrom putu smo da se posle dugog niza godina plasiramo na Svetsko prvenstvo. Mlada selekcija učestvuje na Evropskom prvenstvu u Poljskoj. Radimo novu administrativnu zgradu fudbala na Novom Beogradu. Ono što je naš najveći izazov jesu domaća takmičenja i uticaj na sudije - rekao je Šurbatović.

Fudbalski savez Srbije formirao je etičku komisiju, a gost Jutarnjeg programa objasnio je zadatke novog organa u FSS-u.

- Po uzoru na ono što je uradila FIFA, mi smo formirali jedan organ koji će se baviti očuvanjem integriteta i borbom protiv neregularnosti. Čine je kompetentni, stručni i nezavisni eksperti. Brzi su i efikasni, i već istražuju četiri predmeta. Prve rezultate možemo da očekujemo rezultate - dodao je on.

Nadležni sektor UEFA će biti obavešten koji klubovi koji su dobili licence za evropska takmičenja.

- Devet klubova je ispunilo sve UEFA kriterijume i spremni su za takmičenje u kupovima Evrope. Uprkos finansijskim problemima klubovi su svesni kriterijuma koje moraju da ispune. Imali smo probelm u završnici liga, i biće velikih rezova. Sudije sude pod velikim pritiskom, ali je istina i da nije bilo zadvovoljavajućih kriterijuma suđenja - zaključio je Šurbatović.

Foto: TV Pink

Za kraj je istakao da je privatizacija ono na čemu će Savez intezivno raditi, i pozvao je sve da 11. juna budu na stadionu Crvene zvezde i pruže podršku reprezentaciji Srbije u najvažnijoj udakmici u kvalifikacijama protiv Velsa.

N. P.

#Fudbalski Savez Srbije | FSS

#Jovan Šurbatović

#fudbal

'