AKTUELNO

Sudijska komisija FSS izdala je saopštenje u kome se javno priznaje da su funkcioneri Crvene zvezde i Partizana u poslednje vreme vršili pritisak na arbitre.

Kako se navodi, suočeni sa rečnikom i uvredama koji ne idu uz funkciju direktora jednog velikog kluba, a sve zbog istine i gotovo neizdrživog pritiska na sudije i članove sudijske komisije, žele da postave nekoliko pitanja.

- Pitamo, najpre, direktora Crvene zvezde ko je od njegovih saradnika ulazio u svlačionicu i vršio pritisak na sudije tokom poluvremena utakmice četvrtfinala Kupa Srbije između njegovog kluba i Mladosti iz Lučana? Ko je od njegovih službenika zvao glavnog sudiju meča Napredak - Crvena zvezda, odnosno zašto su ponovo njegovi ljudi vršili pritisak, pre meča, na arbitra utakmice Voždovac - Crvena zvezda? - piše u saopštenju Sudijske komisije.

- Pitamo i direktora Partizana ko je ispred kluba zvao glavnog sudiju meča četvrtfinala Kupa Srbije između Voždovca i Partizana? Ko je u ime kluba zvao i sudiju utamice Partizan - Radnik? Kako je moguće da jedan veliki klub dozvoli transparent sa telefonskim brojevima sudija i objavu njihovih lica na svojoj zvaničnoj televiziji, svesno stvarajuai pritisak i medijsku hajku protiv elanova sudijske organizacije - pita Sudijska komisija FS S.

Zbog svega navedenog apelujemo na rukovodstvo dva naša najveća kluba da ne traže alibi za svoje eventualne neuspehe, već da se okrenu sebi i radu u svojim klubovima, navedeno je u saopštenju.

- Ovakvim svojim delovanjem oni nanose štetu sudijskoj organizaciji, kao i svim klubovima naše elitne lige. Istovremeno, ovim putem obaveštavamo javnost da je Fudbalski savez Srbije formirao Etieku komisiju koja ae se ubuduae baviti ovakvim pritiscima i napadima, odnosno slueajevima koji štete srpskom klupskom fudbalu - zaključuje se u saopštenju Sudijske komisije FS S.

#Crvena Zvezda

#FC Partizan

#Fudbalski Savez Srbije | FSS

'