AKTUELNO

Revanš meč je na programu naredne nedelje u Madridu.

Fudbaleri Real Madrida pobedili su večeras u Minhenu ekipu Bajerna sa 2:1 u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona.

Dvostruki strelac za Real bio je Kristijano Ronaldo, u 47. i 77. minutu i tako stigao do brojke od 100 postignutih golova u evropskim takmičenjima.

Jedini gol za Bajern postigao je Arturo Vidal u 25. minutu, a isti igrač u finišu prvog poluvremena nije iskoristio jedanaesterac.

Najbolju priliku na početku večerašnjeg meča na Alijanc Areni imao je Karim Benzema koji je u 18. minutu pogodio prečku.

Sedam minuta kasnije stigla je kazna, pošto je Vidal doveo Bajern u vođstvo. Vidal je posle centaršuta iz kornera sjajno reagovao i glavom poslao loptu u mrežu Reala.

Obe ekipe su imale prilike da do kraja prvih 45 minuta postignu još neki gol, ali najveće uzbuđenje dogodilo se u sudijskoj nadoknadi vremena.

Frank Riberi je šutirao sa ivice kaznenog prostora, lopta je pogodila Karvahala. a sudija Nikola Ricoli je procenio da je to bilo igranje rukom i pokazao na "belu" tačku. Odgovornost je preuzeo Vidal, ali je šutirao preko gola.

Samo dva minuta po povratku na teren Real je stigao do izjednačenja pogotkom Ronalda na asistenciju Karvahala.

Španskom klubu posao je dodatno bio olakšan od 61. minuta kada je Havi Martines zaradio drugi žuti karton.

Real je nastavio da napada, ali je u tim trenucima Manuel Nojer bio sjajan na golu Bajerna. Međutim, ni Nojer nije mogao sve da zaustavi, pa je Ronaldo u 77. minutu postigao svoj drugi gol na meču i doneo pobedu svojoj ekipi.

#Bajern Minhen

#FK Real Madrid

#Utakmica

'