AKTUELNO

Gotovo da nema vrste sporta, a da njegovi učesnici nisu nikli u gradovima i opštinama zapadne Srbije. Prednjači fudbal, kao najvažnija sporedna stvar na svetu.

Užice, Čačak, Ivanjica, Bajina Bašta... Ovo su samo neki od gradova u kojima su stasali najpoznatiji i najuspešniji sportisti naše zemlje.

Gotovo da svi znanju Milana Jovanovića, popularnog Laneta koji je, ne tako davno, postigao pobedonosni pogodak protoiv Nemaške na svetskom prvenstvu. On je ponikao u Bajinoj Bašti. Drugi talenat iz ovog kraja je Nikola Maksimović, koji je prešao u Napoli i postao najskuplji srpski fudbaler. Treba napomenuti i Vladimira Jašića koji je "starosedelac" Superlige, ali i Bogdana Miloševića koji se nakon  epizode u francuskom Turu, vratio u Mladost iz Lučana, kao jedno od najvećih pojačanja.

Njihovim stopama krenuo je i Milan Milanović. Mladi Bajinobaštanin s uspehom je nastupao za lokalni klub Slogu, a onda je imao uspšenu sezonu u Slobodi iz Užica.

Svojim igrama privukao je interesovanje superligaša, pa je ove sezone stavio paraf i potpisao ugovor sa Javorom iz Ivanjice.

Ustalio se u startnoj postavi, a minulog vikenda imao je priliku da nastupi na našem najvećem stadionu, "Rajko Mitić", i to protiv Crvene zvezde.

- Velika je čast igrati na Marakani na našem najvećem stadionu . Što se tiče utakmice nažalost smo izgubili , ali sigurno jedno veliko iskustvo za mene i nastaviću da se trudim - rekao je Milanović za Pink.rs.

Ovo mu je prva sezona u Superligi, a, kako je istakao, to predstavlja veliki izazov za njega.

- Superliga je velika izazov , a naročito za mene jer sam mlad igrač. Odigrao sam već 5 utakmica i mogu reći da sam zadovoljan. Iz utakmice u utakmicu sve više i sve bolje se prilagođavam - dodao je on.

Klub iz Ivanjice se bori za plej-of u Superligi, a trenutno zauzimaju osmo mesto u šampionatu.

- Trenutno smo na 8.mestu na tabeli, što vodi u plej-of. Sigurno je da imamo kvalitet i imamo ekipu za to. Na nama je sve i sami odlučujemo o svojoj sudbini, prva prepreka je Metalac već u subutu i nadamo se pobedi i da se još više učvrstimo u plej of zoni.

Pored brojnih ponuda iz naše elitne lige, Milanović se odlučio baš za klub iz Ivanjice, i nije pogrešio.

- Imao smo još nekih ponuda iz Superlige, ali odlučio sam se za Javor, jer je stabilan superligaski klub i dobar klub za razvoj mladog igrača i njegovu afiramaciju . iskren je Milan.

San mladog Bajinobaštanina je Nemačka liga.

- Mislima sam tu gde jesam, a to je trenutno Javor i bitno mi je samo što bolje da treniram i da se iz utakmice u utakmicu sve više dokazujem. Vreme će pokazati gde cu biti u narednom periodu. Moj san je Bundesliga, Nemačka - zaključio je on.

Nemanja Petričević

#FK Javor

#Milan Milanović

#Superliga Srbije

#fudbal

'