AKTUELNO

Dva kluba su u prijateljskim odnosima godinama, a imaju i istog sponozora "Gasprom njeft".

Fudbalski klubovi Crvena zvezda i Zenit iz Sank Peterburga potpisali su ugovor o saradnji na svim aspektima pripreme, organizacije i održavanja takmičenja, uključujući sportska, komercijalna, tehnička, i pravna pitanja, kao i razmenu znanja i iskustava na polju razvoja kapaciteta za trening i usavršavanja profesionalnih fudbalera i omladinaca.

Ugovor su potpisali predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović i prvi čovek Zenita Aleksandar Djukov, koji je ujedno i direktor kompanije "Gasprom njeft", generalnog sponzora oba kluba.

Dva kluba su se dogovorila i o zajedničkom nastupu prilikom saradnje sa fudbalskim školama, akademijama i predstavnicima fudbalera, kao i pri rešavanju pitanja povezanih sa transferima igrača.

Kako se navodi na sajtu srpskog šampiona, radi što uspešnijeg sprovođenja ovog Sporazuma, Crvena zvezda i Zenit organizovaće zajedničke sastanke i konsultacije na svim nivoima, a biće formirane i zajedničke radne grupe i komisije čiji će zadatak biti priprema i potpisivanje daljih sporazuma i ugovora dva kluba.

Takođe, predviđeno je i organizovanje prijateljskih utakmica, kao i humanitarnih turnira.

N. P.

#Crvena Zvezda

#FC Zenit Petersburg

#saradnja

'