AKTUELNO

FSS je Televiziji Pink potvrdio ovu informaciju.

Utakmicom između Mladosti i niškog Radničkog, danas od 17 sati u Lučanima se nastavlja fudbalsko prvenstvo Srbije, ali su igre van terena uveliko u toku.

Kako piše Sportski žurnal,  Novi Pazar i Borac iz Čačka drugi deo sezone započeće sa pojačanjima koja su doveli u prelaznom roku uprkos suspenziji disciplinske komisije FSS, jer nisu ispunili osnovni uslov za registraciju novih igrača, a to je isplata dugovanja bivšim fudbalerima i trenerima. Naime, i jedni i drugi pronašli su alternativna rešenja, do sada nezabeležena u domaćem fudbalu.

U Novom Pazaru su uspeli da suspenziju stave van snage dopisom koji su poslali Komisiji za žalbe FSS  u kojem su tražili da im odluka o kazni bude dostavljena na njihovom, bošnjačkom jeziku, jer onu napisanu na srpskom nisu razumeli.

Pazarci su, zapravo, samo iskoristili pravo koje imaju prema Ustavu Republike Srbije.

FSS će morati da angažuje prevodioca za bošnjački jezik i napiše novo rešenje o zabrani registrovanja novih igrača, posle čega će Novi Pazar imati i pravo žalbe, što će dodatno odložiti odluku disciplinske komisije.

U Čačku ne mogu da se prave da ne razumeju srpski, ali su pronašli rešenje - dostavili su dokaz Fudbalskom savezu Srbije da jedno od dva rešenja koja su im poslata poštom, nisu dobili.

To je automatski značilo da je ukinuta pravosnažnost odluke, dok ceo proces ne bude ponovljen, a kasnije i bude prošao - pretpostavka je - kompletan žalbeni postupak.

TV Pink su u disciplinskoj komisiji Fudbalskog saveza samo potvrdili da postoje žalbe oba kluba i da će komisija uskoro odlučivati o njima.

N. Petričević

#Borac

#Novi Pazar

#Superliga Srbije

'