AKTUELNO

Fudbaleri Crvene zvezde i Olimpijakosa igrali su meč drugog kola Grupe B Lige šampiona.

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su danas Olimpijakos sa 3:1, u drugom kolu Grupe B Lige šampiona. Zvezda je na stadionu "Rajko Mitić" pobedila posle preokreta, pošto je Olimpijakos vodio od 37. minuta golom Rubena Semeda. Pobedu Zvezdi doneli su Miloš Vulić u 62, Nemanja Milunović u 87. i Ričmond Boaći u 90. minutu. Zvezdi je to prva pobeda ove sezone u Ligi šampiona, posle poraza od Bajerna u prvom kolu.

Foto: TANJUG/FILIP KRAINCANIC

Prvo poluvreme prošlo je bez velikih šansi, a Olimpijakos je poveo posle lošeg poteza Radživa Van La Pare, koji je prvo izgubio loptu, a potom i napravio prekršaj. Kostas Masuras je centrirao na drugu stativu, gde je bio Semedo, koji je doveo goste u vodjstvo. Početak drugog poluvremena bio je sličan, sve do 58. minuta, kada je Olimpijakos ostao sa igračem manje zbog drugog žutog kartona Jasina Benzije.

Vulić je ušao umesto Dušana Jovančića, Ričmond Boaći je zamenio Van La Paru. Zvezda je od tada bolje igrala i već pet minuta kasnije došla do izjednačenja golom Miloša Vulića.

Olimpijakos je najbolju priliku imao u 84. minutu, kada je fudbaler grčkog tima sa nekoliko metara promašio gol, posle čega je usledila kazna. Zvezda je do kraja utakmice postigla dva gola za veliku radost i prvu pobedu ove sezone u Ligi šampiona.

Crvena zvezda će narednu utakmicu u Ligi šampiona igrati 22. oktobra protiv Totenhema u Londonu.

SASTAVI:

FK Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Milunović, Degenek, Rodić, Jovančić, Kanjas, Van la Para, Marin, Garsija, Tomane.

FK Olimpijakos: Žoze Sa, Torosidis, Merija, Ruben Semedo, Cimikas, Kamara, Bukalakis, Masuras, Benzia, Lovera, Gerero

UŽIVO - Crvena zvezda - Olimpijakos 3:1

Drugo poluvreme:

90' GOOOOOL! BOAĆI! Najviši u skoku Zvezdin napadač koji rešava pitanje pobednika!

87’ GOOOOOOL! 2:1! Milunović dovodi Zvezdu do prednosti u poslednjim minutima! Marin sjajno izvodi korner, a Milunović koristi asistenciju i sprovodi loptu u mrežu!

80’ Žuti karton dobija Boaći, zbog protesta.

76' Još jedna prilika za naš tim - Milan Rodić je poslao odličnu loptu ka Boaćiju, ali njegov šut odlazi pored desne stative.

73’ Otežano se Kanjas kreće, te Milojević mora da napravi treću izmenu. Mladi Petrović ulazi u igru umesto Kanjasa.

71’ Pokušao je i Kanjas da zapreti udarcem iz daljine, ali lopta odlazi pravo u ruke golmana.

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

66’ Nakon izjednačenja Zvezda preuzima inicijativu i stalno pokušava da zapreti! Delije slave na tribinama!

63' VULIIIIIĆ! Miloš Vulić koji je pre samo par minuta ušao u igru ostaje fokusiran i postiže pogodak! Lopta se odbila od igrača Olimpijakosa u šesnaestercu, a mladi Vulić je spremno dočekao!

61' U igru ulazi Boaći umesto Van La Pare. (0:1)

49' Šutirao je Jovančić sa oko 20 metara, ali nije bio dovoljno precizan.

46' Počelo je drugo poluvreme.

Prvo poluvreme:

45' Kraj prvog poluvremena

44' Prvi šut u okvir gola Zvezda je uputila tek u finišu poluvremena, posle kornera, kada je Jovančić u gužvi uhvatio "makazice", ali ne dovoljno dobro da savlada golmana gostiju.

37' Gol za Olimpijakos i prva promena rezultata - Semedo za vođstvo Grka. Semedo je prošao po levoj strani, sa ivice terena poslao je loptu u okvir gola, koja je uspela da prevari Borjana.

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

31' - Šansa sada za Zvezdu posle kornera koji je izveo Marko Marin. Uspeo je Milan Rodić da nadskoči svog čuvara, ali je lopta otišla pored gola.

26' Prvi žuti karton za Rodića! Zanimljivo je da je Bastijen pre dve godine preoštro isključio Rodića na utakmici sa Arsenalom. Večeras je levom beku crveno-belih pokazao žuti karton posle prvog starta na utakmici.

22' Evo i prve opasnosti, i to za Borjana. Gerero je šutirao glavom sa 20 metara, srećom lopta je prohujala pored stative... Borjan nezadovoljan reakcijom defanzivaca.

22' Van La Para je probio po desnom boku i uputio oštru loptu u šesnaesterac, ali je Semedo bio na pravom mestu.

20' Beogradski crveno-beli za sada odlično funkcionišu. Vrše pritisak na zadnju liniju gostiju, ali i dalje nema promene rezultata.

15' Prva prilika za Crvenu zvezdu! Marko Marin je dobro izveo slobodan udarac, ali defanzivci Olimpijakosa su uspeli da intervenišu.

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

10' Više se igra na Zvezdinoj polovini terena, a kada su se naši oslobodili pritiska, krenuli su u akciju. Borbeno je od samog starta, ali bez većih šansi. Na tribinama vlada pravo bratsko navijanje, dok se na terenu vodi borba.

1' Počelo je! Zvezda napada ka severu, kontra tradiciji.

21:00 - Igrači izlaze na teren. Prethodno su naši zlatni odbojkaši napravili su počasni krug na "Marakani" koja ih je pozdravila uz ovacije.

Sjajna koreografija na severu "Marakane". Grbovi Zvezde i Olimpijakosa jedan uz drugi i poruka "Neka danas pobedi onaj u boljem raspoloženju. Ostavimo sve po strani, bićemo braća u dobru i zlu" kao najava spektakla.

Pročitajte još: PINK.RS NA ULICAMA BEOGRADA! Na hiljade navijača Crvene zvezde i Olimpijakosa u korteu, zajedno krenuli ka stadionu Rajko Mitić (FOTO+VIDEO)

Pročitajte još: ATMOSFERA PRED UTAKMICU POLAKO SE ZAGREVA! Navijači Zvezde i Olimpijakosa KAO JEDNO - mašu zastavama i pevaju navijačke pesme! (VIDEO)

#FK Crvena Zvezda

#FK Olimpijakos

'