AKTUELNO

Fudbaleri Partizana igrali su u Beogradu sa Moldeom prvu utakmicu plej-ofa za Ligu Evrope i odneli pobedu rezultatom 2:1.

SASTAVI:

Trener Partizana Savo Milošević nije mogao da računa na povređenog Ostojića, a u prvi tim nije uvrstio Japanca Asana, kao ni poslednje pojačanje Natha. Mesto na krilnoj poziciji, umesto Asana, zauzeo je mladi Stevanović.

PARTIZAN: Stojković - Miletić, Vujačić, Pavlović, Urošević - Šćekić, Zdjelar - Stevanović, Suma, Tošić - Sadik.

MOLDE: Kraninks – Haraldsejd, Bjernbak, Gabrijelsen, Foren – Husein, Aursnes - Hestad, Ejkrem, Knudson - Džejms.

Igra se pred skoro praznim tribinama zbog kazne koju je UEFA izrekla crno-belima

Partizan je kažnjen sa dva meča bez prisustva publike zbog, kako je navedeno u odluci, rasističkih ispada navijača na utakmici sa Malatjom (vređanje Mičela Donalda) i isticanje "keltskog krsta".Klub iz Humske je poslao zahtev da se kazna suspenduje do završetka žalbenog postupka, odnosno da se omogući prisustvo gledalaca na meču sa Moldeom, ali ga je Apelaciono veće odbilo.  Ipak, utakmici će prisustvovati oko 4.000 dece.

Prvo poluvreme:

Utakmica u Humskoj počela je napadom gostiju. U šestom minutu Filip Stefanović imao je šansu. Posle kombinacije sa Tošićem po desnoj strani ušao je u kazneni prostor i iskosa šutirao, ali je golman gostiju uspeo da sačuva mrežu.

Stojković je u 12. minutu sprečio loptu gostiju. Oni su na levoj strani kombinovali i posle duplog pasa Ejkrem je šutirao. Na sreću, Stojković je odbranio gol.

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Ni posle pola sata meča nema previše uzbuđenja na meču. Gosti su više u defanzivi, a inicijativa je na domaćim fudbalerima koji ipak nemaju previše uspeha.

Usledila je prva promena – u 33. minutu umseto Knudsona ušao je Boli.

Prvi gol pao je u 44. minutu. Gosti su poveli sa 1:0 nakon što je Boli zatresao mrežu domaćina. Lopta se od stative odbila u mrežu Stojkovićevog gola. Partizan je u rezultatskom deficitu.

Međutim, Partizan je ekspresno izjednačio golom Sume! Već u 45. minutu rezultat je promenjen na 1:1! Tošić je proigrao Sumu, a ovaj "okrenuo" čuvara kod gol-aut linije, napravio iskorak i poslao loptu u dalji ugao gostiju - majstorija omalenog ofanzivca.

Posle tri minuta nadokande vremena završeno je prvih 45 minuta igre.

Drugo poluvreme:

U 46. minutu Milošević je Sadika zamenio Ožegovićem. U 50. minutu Džejms je posle duela sa Vujačićem dobio žuti karton zbog udaranja rukom po licu.

U 60. minutu istakao se Šćekić koji je u zadnji čas intervenisao i sprečio loptu koju je Ejkrem uputio ka Džejmsu u peterac. Minut kasnije usledila je nova prilika za Norvežane – Džejsm je šutirao, ali je Stojković uspeo da odbrani mrežu.

Foto: Tanjug/AP Photo/Darko Vojinović

U poslednjih 20-ak minuta igru Partizana organizovaće najnovije pojačanje Bibras Natko, koji je u 73. minutu ušao umesto Sume.

U 79. minutu Asan je ispustio šansu! Urošević je šutirao, lopta se odbila od golmana Moldea, a Japanac je sa nekoliko metara promašio prazan gol.

Sjajna akcija Partizana! Tošić za preokret Partizana - 2:1 u 84. minutu! Sve je krenulo od Tošića. Asano je nastavio ka Uroševiću, ovaj se probio po levoj strani i poslužio Tošića, koji je sa tri metra pogodio za veliko slavlje!

Foto: Tanjug/AP Photo/Darko Vojinović

U 87. minutu Molde je imao ozbiljnu priliku, ali je Stojković sjajno intervenisao i poslao loptu u korner.

#FC Partizan

'