AKTUELNO

Srbi su igrali i slavili. U miks zoni su jedni drugima čestitali. To je kao kada slaviš što ti je sviran penal, lopta nije još u mreži. Još nisi ništa osvojio i pobedio, ali možeš da izgubiš sve, piše Kunc.

Švajcarski “Blik” ne prestaje sa prozivanjem Crvene zvezde ljudi oko kluba, navijača, ali i samih igrača. Prvi na udaru je bio direktor kluba Zvezdan Terzić, da bi dan kasnije poručivali igračima Jang Bojsa da igraju za Đerdana Šaćirija... Nisu se Švajcarci libili ni da prozovu Srbe kao narod, ali i navijače Zvezde.

Međutim, ni tu nije kraj “peckama” iz Švajcarske, tačnije “Blika”. Poslednji u nizu je komentar tamošnjeg uglednog novinara Adama Kunca.

- Samo 2:2 protiv Crvene zvezde. Srbi su igrali i slavili. U miks zoni su jedni drugima čestitali. To je kao kada slaviš što ti je sviran penal, lopta nije još u mreži. Još nisi ništa osvojio i pobedio, ali možeš da izgubiš sve- krenuo je oštro Kunc a prenosi "Telegraf".

Nastavio je u istom ritmu.

- Sada je Zvezda ta koja može da izgubi sve. Naravno, atmosfera na "Marakani" će oduzeti dah i biće impresivna. Ali kada je atmosfera dala gol? Da li decibeli daju gol? Nikad, koliko ja znam.

Na terenu, igrači Jang Bojsa neće biti pogođeni bilo čim, neće biti bacanja predmeta i rasističkih pevanja, teren je propisanih normi, trava je zelena, protivnik ima 11 igrača, VAR neće primetiti atmosferu u kombiju.

U Jang Bojsu znaju da imaju vrhunskog golmana Milana Borjana i svetsku klasu plejmejkera Marka Marina. Ali ostatak? Odbrana? Pa...

Može da se slomi, evo i sećanja iz prošle sezone. Startna pozicija protiv Dinama iz Zagreba je bila skoro ista. Samo 1:1 na stadionu Švajcarska. Razočarenje. A onda je Jang Bojs otputovao u Zagreb i pobedio bolju ekipu od Crvene zvezde. Sećanja ne daju golove, ali mogu biti zlata vredna- zaključio je on.

Revanš je na programu sledećeg utorka, a Zvezda ima veliku šansu za prolaz dalje.

#FK Crvena Zvezda

#Utakmica

'