AKTUELNO

Fudbaleri Partizana izgubili su od Malatje u Turskoj 0:1 u revanšu trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, ali su se plasirali u plej-of.

Crno-beli su prošli dalje zahvaljujući pobedi u prvom meču u Beogradu, gde je bilo 3:1.

Jedini gol na današnjoj utakmici postigao je makedonski internacionalac Adis Jahović u sedmom minutu posle greške Vladimira Stojkovića.

U prvom meču crno-beli su slavili 3:1 u Humskoj, pogocima Umara Sadika, Takume Asana i Sejdube Sume iz penala. Crno-beli su proteklog vikenda remizirali sa Napretkom 2:2 u Kruševcu, što je sigurno upozorilo crno-bele da budu oprezni pred meč u Turskoj.

Malatija se nije najbolje predstavila u Beogradu, lako je moglo biti i 5:0 za crno-bele, ali turski tim sigurno ima kvalitet da zapreti crno-belima na svom terenu. Partizan očekuje pravi "pakao" u Turskoj, jer je sat vremena uoči početka meča u Malatiji bilo oko 35 stepeni Celzijusa, a tokom dana i preko 40. Crno-beli se neće braniti na ovom gostovanju iako imaju odličnu prednost, Savo Milošević je u startnu postavu stavio i Japanca Takumu Asana.

U startnih 11 je i iskusni štoper Bojan Ostojić, uprkos problemima sa povredom koje je imao uoči ovog meča. Očekivano, ofanzivno će igrati i Malatija kojoj su potrebna najmanje dva gola na ovom meču, pa će od starta igrati iskusni Gohan Tore, nekada velika nada turskog fudbala i zvezda Bešiktaša. Pobednik ovog dvomeča će u plej-ofu kvalifikacija za LE igrati sa boljim iz duela između Moldea i Arisa. Norvežani su u prvom meču slavili 3:0.

#fudbal

'