AKTUELNO

Dosadašnji fudbaler Amijena Emil Kraft potpisao je četvorogodišnji ugovor sa Njukaslom.

Švedski desni bek je četvrto pojačanje crno-belih u letnjem prelaznom roku.

- Naravno da si srećan kada želi da te dovede ekipa iz Premijer lige. Znam da je Njukasl veliki klub i srećan sam što sam potpisao ugovor. Ovo je dobar trenutak u karijeri da napravim iskorak. Planovi koje Njukasl ima za mene, mislim da mi savršeno odgovaraju i zbog toga sam izabrao Njukasl - rekao je 25-godišnji Kraft, preneli su britanski mediji.

Kraft je prošle sezone odigrao 35 utakmica za Amijen u francuskoj ligi, gde je bio na pozajmici iz Bolonje. On je početkom leta potpisao višegodišnji ugovor sa Amijenom.

Za reprezentaciju Švedske odigrao je 20 utakmica i bio je na Svetskom prvenstvu u Rusiji prošlog leta, na kome je sa ekipom stigao do četvrtfinala.

Ali, tu nije kraj poslovanju "svraka". Prema pisanju "Skaj sporta" započeli su pregovore sa Endijem Kerolom oko povratka u klub.

Kerol je prošao omladinsku školu Njukasla, a za prvi tim debitovao je kao 17-godišnjak. On je za crno-bele postigao 33 gola u 90 utakmica, pre nego što je u januaru 2011. godine prešao u Liverpul.

Na "Enfildu" se nije najbolje snašao, prvo je otišao na pozajmicu, a zatim je potpisao ugovor sa Vest Hemom.

On je ovog leta poslao slobodan igrač, pošto je zbog brojnih povreda za sedam i po godina odigrao samo 84 premijerligaške utakmice i postigao 33 gola za Vest Hem.

#fudbal

'