separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

sport

UEFA za istoriju: Francuskinja Frapar sudi Liverpul - Čelsi


Francuskinja Stefani Frapar delegirana je da, kao prvi ženski arbitar u UEFA finalima, bude sudija u meču Superkupa Evrope između Liverpula i Čelsija u Istanbulu.


UEFA je donela odluku da joj pomažu takođe ženske sudije Manuela Nikolosi iz Francuske i Mišel O'Nil iz Republike Irske, dok je četvrti sudija Turčin Dženejt Čakir, saopšteno je na sajtu krovne evropske fudbalske organizacije. 

Istorijsku odluku UEFA je obrazložila kao pokazni meč pred start nove sezone i duela engleskih timova, osvajača Lige šampiona (Liverpul) i Lige Evrope (Čelsi). 

Frapar je u julu sudila finale Svetskog prvenstva za žene između SAD i Holandije u Lionu, dok je u istoriju ušla tri meseca ranije kao prvi ženski sudija na meču u francuskoj Ligi 1 u duelu fudbalera Amijena i Strazbura.

Međutim, nije prva kojoj je pošlo za rukom da u UEFA utakmicama sudi fudbalerima, jer je to učinila Nikol Petinjat koja je bila delegirana na tri utakmice kvalifikacija za UEFA kup u periodu od 2004. do 2009. godine. Frapar se u predstojećoj sezoni Lige 1 uredno se nalazi na listi sudija za utakmice. 

Utakmica između Liverpula i Čelsija igra se 14. avgusta na stadionu Bešiktaša.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti