AKTUELNO

Druga sezona fudbalskog kampa Deki5 koja se od 21. jula do 24. avgusta održava na Zlatiboru i Kopaoniku ima i humanitarni karakter.

Na kampu našeg proslavljenog fudbalera, nekadašnjeg asa Crvene zvezde, Lacija, Intera ove godine učestvovali su i mladi sa smetnjama u razvoju, članovi Kluba malog fudbala Mungos.

Foto: Kamp Deki5

- Od 2009. godine u okviru našeg kluba funkcioniše sekcija za osobe sa smetnjama u razvoju i invalididetom - počinje priču Aca Kovačević, predsednik KMF Mungos i dodaje:

Foto: Kamp Deki5

Na kampu Deki5 na Kopaoniku učestvovale su osobe sa Daunovim sindromom, deca sa autizmom, oboleli od dečije cerebralne paralize, osobe sa intelektualnim teškoćama i deca bez roditeljskog staranja. Svi oni su prethodnih sedam dana zaista uživali, njihovoj sreći nije bilo kraja, bili su oduševljeni. Najbolje od svega je što su ih sva ostala deca na kampu sjajno prihvatila, družili su se i zajedno se radovali. Kamp Deki5 je omogućio da se postigne ono o čemu svi pričamo i težimo, a to je inkluzija i to u punom smislu te reči. Sve to je za njih bilo od izuzetne važnosti, jer su dobili mogućnost da budu jednaki i da ravnopravno učestvuju u svim aktivnostima na kampu - konstatovao je Aca Kovačević i izrazio veliku zahvalnost Dejanu Stankoviću na realizaciji ovog projekta.

#Dejan Stanković

#fudbal

'