separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

sport

U Megi nestrpljivo čekaju NBA draft


Generalni menadžer Mega Bemaksa Goran Ćakić rekao je danas da očekuje da će na predstojećem NBA draftu klub pokazati da je najbolja sredina za razvoj mladih košarkaša i da će pojedini igrači njegove ekipe biti izabrani u neki od najboljih klubova sveta.


Ćakić je otputovao u Njujork, gde će se u noći između četvrtka i petka održati NBA draft u Barklis centru u Bruklinu, a Megu će predstavljati nekoliko kandidata, pre svih Goga Bitadze, koji je bio najkorisniji igrač ABA i Superlige Srbije i osvajač priznanja Evrolige Zvezda u usponu. Prognozira se da bi Bitadze trebalo da bude izabran u prvoj rundi, navodi se na sajtu Mege.

Takođe, procenjuje se i da bi Adam Mokoka mogao da bude izabran u drugoj rundi, a Luka Ašćerić je kao izlazno godište 1997. godine automatski prijavljen za ovogodišnji draft.

Od 2014. godine Mega je imala devetoricu izabranih košarkaša na draftu, među kojima i Nikolu Jokića.

- Kao i prethodnih godina, sa velikim nestrpljenjem iščekujemo NBA draft koji za nas predstavlja finale sezone. Mnogo je rada uloženo u klubu, počevši od samih igrača i stručnog štaba, preko uprave i menadžmenta, kako bismo došli do sadašnje pozicije koju Mega ima, a to je da je najbolji klub za razvoj mladih igrača koji imaju ambiciju da zaigraju u NBA. Počelo je sa igračima iz Srbije 2014. godine kada je izabran Nikola Jokić, koji je posle pet godina proglašen za najboljeg centra NBA lige. U međuvremenu su u klub pristizali i igrači iz različitih država, koji su posle vremena provedenog u Megi pronalazili put do NBA drafta i najjače lige na svetu - naveo je Ćakić.

Ćakić je rekao da Mega svake godine raste i da se podiže kvalitet uslova za rad, kao i da u klub pristižu molbe košarkaških radnika širom sveta da se upoznaju sa sistemom i načinom rada u Megi.

- Verujem da ćemo i na predstojećem draftu nastaviti pozitivan trend i da će se sledeće sezone povećati broj igrača koji su direktno iz Mege obukli dres nekog od NBA timova. Boravak na NBA draftu će biti iskorišćen i za razgovore i razmenu iskustava sa predstavnicima NBA timova, sa ciljem podizanja nivoa naše organizacije - dodao je Ćakić.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti