AKTUELNO

Mesto i vreme sahrane Bogića Bogićevića biće naknadno objavljeni.

Danas je u Beogradu posle duge i teške bolesti preminuo dugogodišnji golman i trener brojnih srpskih klubova Bogić Bogićević. Popularni Brka, kako su ga zvali u fudbalskim kulaorima, pripadao je društvu stručnjaka starog kova. Onih koji su sa ponosom uvek govorili da su osnove posla naučili u kafani. Baš kao Đorđe Gerum ili Vukašin Višnjevac.

Bogićević nikada nije dobio priliku da vodi Crvenu zvezdu, Partizan ili Vojvodinu, ali kada god je radio na terenima Superlige za njega se lepio epitet jednog od najboljih trenera elitnog ranga.

Fudblaski romantik i gurman sa velikim uspehom je predvodio Borac iz rodnog Čačka, zatim Javor, Zemun, Donji Srem, Big Bul iz Bačinaca, Hajduk sa Liona.

Bogić Bogićević je rođen u Čačku 18. aprila 1955. godine. Prošao je kroz sve selekcije fudbalskog kluba Borac i godinama je bio golman prvog tima. Bio je član čuvene omladinske generacije Borca, koja je osvojila drugo mesto u prvenstvu SFRJ 1979. godine. Posle okončanja igračke karijere posvetio se trenerskom poslu.

Poslednji klub koji je vodio bio je Napredak iz Kruševca.

I. P.

#Bogić Bogićević

#Crvena Zvezda

#Sahrana

#Smrt

#fudbal

'