AKTUELNO

Zvanično najbolji fudbaler Superlige Marko Marin izjavio je da ima veliku želju i da je realno da ostane u Crvenoj zvezdi najmanje do početka 2020. godine.

Bivši reprezentativac Nemačke i nekada prvotimac Čelsija i Sevilje nedavno je produžio ugovor sa crveno-belima do leta 2021. godine i zato naglašava da sa Zvezdom želi drugu godinu zaredom da nastupi u Ligi šampiona.

- Realno je da ostanem i posle leta, produžio sam ugovor i tu sam ekipi da pomognem. Želimo da budemo uspešni, a sve drugo ćemo da vidimo - rekao je Marin u izjavi Tanjugu na svečanosti u izboru za najboljeg igrača i tima Superlige.

Marin kaže da mu je drago što je titula šampiona Srbije odbranjena na dominantan način, iako misli da nije bilo lako kao što izgleda.

- Nije bilo baš lako, svaku utakmicu moramo da pobedimo... Sada liči da je bilo lako zato što smo tako dobro odigrali sezonu. Nismo završili sav posao, imamo finale Kupa da odigramo, prethodno proslavimo titulu u nedelju i to nam je mnogo bitno. Hoćemo da uzmemo "duplu krunu".

Prema njegovim rečima, svima iz tima Vladana Milojevića je u glavi da se trofeju prvaka doda i Kup, odnosno kompletira "dupla kruna" nakon 12 čekanja.

- Partizan hoće da spasi sezonu, ali mi idemo na "duplu krunu". Znamo da je titula najvažnija, ipak, kada si došao do finala onda hoćeš još jedan pehar da osvojiš. Uradićemo sve da do njega i dođemo - navodi Marin, a onda je i izneo mišljenje da je bolje da se finale igra u Beogradu, umesto u Nišu.

- Lepše je finale u Beogradu, nije bitno da li kod nas ili na stadionu Partizana. Tu je i pitanje sigurnosti, o čemu se mnogo priča. Verujem da bi u Beogradu bila prava atmosfera, došlo bi mnogo navijača oba kluba... Radije bih igrao u Beogradu.

Bez obzira što sezona još nije završena, Marin je svestan da će brzo i kvalifikacije za Ligu šampiona i zato priznaje da već razmišlja o tome.

- Naravno da razmišljamo o borbi za Ligu šampiona. Svi mi koji smo igrali u elitnom takmičenju i doživeli taj osećaj mislimo o tome. Hoćemo da ponovo dovedemo najjače timove na "Marakanu" i igramo takve utakmice. Probaćemo ponovo da doživimo jedan od najlepših osećaja u životu.

Marin je juče, u izboru fudbalera i trenera Superlige, proglašen za najboljeg igrača srpskog prvenstva.

- Velika je čast da budem izabran. Isto tako i u prvom delu sezone je bilo lepo što sam bio u idealnom timu, kao i sada. To samo pokazuje da smo kao ekipa odigrali fantastičnu sezonu, a za svakog pojedinca lepo je da se nađe u tom društvu - zaključuje Marin, koji je pozvao navijače da u nedelju ispune tribine stadiona "Rajko Mitić" i u meču protiv Napretka proslave šampionski naslov.

Utakmica između Crvene zvezde i Napretka zakazana je za 19 sati, uz besplatan ulaz.

#FK Crvena Zvezda

#Marko Marin

'