AKTUELNO

BIvši fudbalski reprezentativac Dejan Stanković primljen je večeras u Interovu kuću slavnih!

- Prijem u kuću slavnih intera je zaista veliko, životno priznanje na koje sam veoma ponosan i koje mi mnogo znači. Ovakva priznanja, u sprotskom smilsu, daju neku vrstu bemstrnosti i to me čini vrlo srećnim. Hvala pre svega mojoj porodici, prijateljima brojnim saigračima i trenerima iz Intera, ali i porodici Morati što su mi pomogli da dođem i budem tu gde jesam, u Kući slavnih jednog tako velikog kluba kao što je Inter. Godine provedene u Interu bile su sigurno najuspešnije u mojoj karijeri, jer o tome svedoče trofeji, a samim tim i za mene najlepše - rekao je Stanković.

Foto: Claudio Villa

Ovo je druga godina kako Inter uvodi svoje legende u svoju kuću slavnih. U prvoj generaciji članova kuće slavnih Intera izabrani su Valter Zenga, Havijer Zaneti, Lotar Mateus i Ronaldo. Stanković se zaista nalazi u izuzetnom društvu s obzirom da su ove godine uz nekadašnjeg kapitena naše reprezentacije u kuću slavnih glasovim navijača primljeni Frančesko Toldo, Đakinto Faketi i Đuzepe Meaca.

Foto: Claudio Villa

U konkurenciji veznih igrača Stanković je glasovima navijača pobedio Sandra Macolu i Nikolu Bertija. Dejan Stanković je za Inter nastupao od 2004. do 2013. godine sa kojim je pet puta osvajao Skudeto, četiri puta Kup Italije, jednu Ligu šampiona (2010. godine), četiri Superkupa Italije i jedno FIFA svetsko klupsko prvenstvo. U crno-plavom dresu odigrao je 239 utakmica i postigao 29 golova.

Foto: Claudio Villa

#Dejan Stanković

#FC Inter

#fudbal

'