AKTUELNO

Trener fudbalera Mančester junajteda Ole Gunar Solskjer rekao je da će ekipi mnogo trebati da dostigne vodeće u Premijer ligi i da je kraj sezone jedina pozitivna stvar.

- Poslednjih nekoliko meseci bili su izuzetno teški za ekipu i klub i za igrače. Manje-više jedina pozitivna stvar danas je to što je sezona završena. Ponovo ćemo se okupiti 1. jula i radićemo da se vratio tamo gde pripadamo - rekao je Solskjer, preneli su britanski mediji.

Junajted je danas u poslednjem kolu Premijer lige izgubio na Old Trafordu sa 0:2 od Kardifa, ekipe koja je ispala iz lige. Junajted je sezonu završio na šestom mestu na tabeli sa 32 boda zaostatka za šampionom Mančester sitijem.

- Trebaće nam mnogo da dostignemo lidere. Naš kratkoročni cilj u ligi biće da uđemo među prve četiri ekipe. Imamo Ligu Evropa, FA kup, Liga kup za jurenje trofeja, pošto Mančester junajted ne može dugo da bude bez trofeja. Žoze (Morinjo) je poslednji osvojio Ligu Evropa i to je realna ambicija - naveo je Solskjer.

Govoreći o šampionu i vicešampionu Sitiju i Liverpulu, Solskjer je rekao da su te dve ekipe bile izuzetne ove sezone.

- Mi smo pet ili šest bodova iza Arsenala, Totenhema, Čelsija. Njih moramo da stignemo i da ne dozvolimo nekome da se približi. Biće nam potrebni novi igrači, nove ličnosti, ali videli ste danas Mejsona (Grinvuda), on je napravljen za Mančester junajted i mnogo ćemo ga gledati u budućnosti - rekao je Solskjer.

#Ole Gunar Solskjer

'