AKTUELNO

Trofejni portugalski stručnjak Žoze Murinjo odao je priznanje kolegi Jirgenu Klop na velikom preokretu fudbalera Liverpula protiv Barselone (4:0) za plasman u finale Lige šampiona u Madridu.

Klopov tim uspeo je da nadoknadi tri gola minusa sa Nou Kampa i priredi jedan od najvećih preokreta u istoriji Lige šampiona, ali i drugu godinu izbori finale.

- Nisam očekivao ovakav preokret. Rekao sam da ništa nije nemoguće i ako postoji šansa za preokret onda je to Enfild. Ako moram da kažem jedno ime za pobedu onda je to "Jirgen" - hvalio je Murinjo doskorašnjeg rivala u Premijer ligi, pre nego što je dobio prošlog decembra otkaz u Mančester Junajtedu.

Osvajač "ušatog pehara" sa Portom i Interom smatra da je Klop zaslužio ovakav uspeh jer radi odličan posao sa "crvenima".

- Sve je do Klopa, tim je njegova reflekcija, nikad ne odustaje, ima borilački duh i svaki igrač tako razmišlja. Nije plakao ni kada su mu nedostajali bitni igrači, a neki bi to uradili. Sve je to Jirgenovog mentaliteta.

Murinjo priznaje da se ne bi kladio da će Liverpul eliminisati Barselonu.

- Ne bih stavio ni cent na Liverpul, ako bih se kladio, što ne radim. Na Enfildu su čuda moguća, i više od toga - zaključio je on.

Liverpul rivala u finalu dobija večeras posle revanša u Amsterdamu između Ajaksa i Totenhema (1:0).

#Barselona

#Jirgen Klop

#Liverpul

#Žoze Murinjo

'