AKTUELNO

Posle sjajnih partija u Ligi šampiona, fudbaleri Crvene zvezde potvrdili su svoj kvalitet osvajanjem titule u domaćem prvenstvu, pobedom nad Mladosti sa 1:0.

Crveno-beli su golom Pavkova upisali novi trijumf, koji je označio i odbranu titule, a kapiten Vujadin Savić istakao je da je veoma ponosan na svoju ekipu i činjenicu da su “prišili” treću zvezdicu na grbu, aludirajući na to da je Zvezda osvojila 30. titulu u svojoj istoriji.

- Presrećan sam zbog druge titule za redom koju je osvojila ova generacija. Jubilarna 30. titula znači da ćemo uskoro da ušijemo treću zvezdicu na naš grb i izuzetno mi je drago što ćemo i po tome ući u istoriju –rekao je Savić.

Defanzivac Zvezde dodao je i da je odlučujuća utakmica bila vrlo teška, ali da je zbog toga sama pobeda još draža.

- Fenomenalnim prodorom Jovančića i još boljom realizacijom Pavkova doneli su nam pobedu. Dokazali smo da imamo dobru ekipu sa jakim karakterom, koja je iz teške situacije, sa desetoricom na terenu, uspela da postigne gol i pobedi. Mladost je još jednom potvrdila da su ozbiljna ekipa. Imaju dobrog trenera, specifičnu igru, naterali su nas dosta da trčimo tako da nije bilo lako i zato je pobeda još lepša.

Pehar namenjen šampionu Srbije ostaje na stadionu “Rajko Mitić”, a ceremonija dodele održaće se 19. maja.

- Spremamo mi igrači nešto posebno za taj dan. Ne želim još da otkrivam šta, nadam se da ćemo uspeti da iznenadimo naše navijače. Verujem da će ispuniti tribine protiv Napretka, kao što su prošle godine uradili protiv Voždovca na proslavi, ako ne i više. Mislim da smo zaslužili pune tribine kako bismo svi zajedno proslavili jubilarnu 30. titulu i 30. rođendan Delija.

Svoje doskorašnje saigrače bodrio je i Nemanja Radonjić, koji trenutno nastupa za Olimpik, a Savić je istakao koliko im je njegova podrška značila.

- Čim smo ga videli u svlačionici doneo nam je pozitivnu energiju, mnogo nam je drago što je bio tu.

Izabranike Vladana Milojevića očekuje još jedan duel sa ekipom Mladosti, u revanš utakmici polufinala Kupa Srbije.

-Mi se sigurno nećemo opustiti, iako imamo pednost 4:1. Mislim da bi bilo kojoj ekipi bilo izuzetno teško da protiv nas preokrene takav rezultat, imamo samo jedan poraz u domaćem takmičenju, tako da verujem u svoju ekipu. Idemo u Lučane maksimalno ozbiljno, da pobedimo – završio je Savić.

#FK Crvena Zvezda

#Vujadin Savić

'