AKTUELNO

Fudbaleri Barselone pobedili su Liverpul sa 3:0 u prvom meču polufinala Lige šampiona. Odlična igra oba tima viđena je na "Kamp nou", ali su se Katalonci bolje snašli i došli do dobrog rezultata pred revanš u Engleskoj.

Ekipa Ernesta Valverdea došla je do velike pobede na svom stadionu pa će na put u Liverpul sa dva gola prednosti. Čini se možda i previsok rezultat, ako se pogleda sve što su obe ekipe pokazale na ovom susretu. Ipak, čarobnjak je "taj" Lionel Mesi.

Često su se vodili ozbiljni dueli, prštalo je na obe strane. Svoju magiju često su prosipali Mesi i Mohamed Salah koji su bili prave enigme za protivnike. Ipak, na kraju se radovao Argentinac. Poveli su domaći u 27. minutu kada je svoj prvi gol u Ligi šampiona ove sezone postigao Luis Suarez i tako ranio bivši klub. Bio je to 500. gol Barselone u Ligi šampiona od kako se igra ovo takmičenje.

Tada je krenula potpuna ofanziva gostiju koji su preko Manea mogli do izjdnačenja, ali je loše šutirao Senegalac i otišlo se na odmor sa minimalnom prednošću domaćih. Odmah po početku drugog dela Liverpul je bio jedini tim koji je igrao fudbal. Džejms Milner je dva puta bio u odličnoj šansi, ali je oba puta branio Andre ter Štegen, a onda kada neće Liverpul, ima ko hoće do gola.

Lionel Mesi je za samo sedam minuta možda i rešio pitanje prvog finaliste Lige šampiona. Argentinac je prvo uspeo da se nađe na pravom mestu i pokupi odbitak od prečke nakon šuta Suareza u 75., a onda tačku na meč stavio sjajnim golom iz slobodnog udarca u 82. minutu. Neverovatnim potezima, verovatno je poslao svoj tim u finale. Mogao je Liverpul do počasnog gola i nade u revanšu, ali je Salah sa pet metara pogodio samo stativu.

BARSELONA - LIVERPUL 3:0 (1:0)

Suarez u 27. minutu, Mesi u 75. i 83. minutu za Barselonu Stadion: Nou Kamp, Sudija: Bjorn Kujpers (Holandija) BARSELONA: Ter Štegen - Roberto (od 94. Alenja), Pike, Lengle, Alba - Buskets, Rakitić, Vidal - Kutinjo (od 60. Semedo), Suarez (od 93. Dembele), Mesi. LIVERPUL: Alison - Gomez, Matip, Van Dajk, Robertson - Milner (od 84. Origi), Fabinjo, Keita (od 24. Henderson) - Vajnaldum (od 78. Firmino), Salah, Mane.

#Barselona

#Leo Mesi

#Liverpul

'