AKTUELNO

Na kontroli pasoša u Belgiji je ustanovljeno kako mu je boravišna dozvola istekla.

Anderlehtov štoper Ognjen Vranješ je u ponedeljak uhapšen na aerodromu u Šarloa budući da nije imao valjanu dozvolu boravka. Kao izbeglica bez papira, on je proveo noć u zatvorenom centru.

Vranješ je prošlog četvrtka putovao u rodnu Banjaluku kako bi proveo vikend s porodicom i prijateljima, daleko od briga koje ima u Anderlehtu.

Međutim, na povratku u Šarloa doživeo je neprijatno iznenađenje. Na kontroli pasoša u Belgiji je ustanovljeno da mu je boravišna dozvola istekla. Policajci su ga od tada tretirali kao ilegalnog u državi i zabranili mu ulazak na teritoriju Belgije.

- Zaustavljena osoba je tvrdila da je igrač Anderlehta, ali nije mogla pružiti niti jedan dokaz za to - napisao je odgovorni službenik u zapisnik.

Budući da BiH ne pripada Evropskoj uniji, Vranješ je morao imati uz sebe validnu vizu ili dokument o dozvoli boravka. Vranješ ima takvu dozvolu boravka na temelju ugovora o radu s Anderlehta, ali je prošlog mjeseca ona obustavljena.

Foto: Tanjug

Policija u Šarlou je potpisala izjavu da će ga prema proceduri poslati nazad u BiH, ali kako tu noć nije bilo letova za Banjaluku prebačen je u Stenokerzel, blizu aerodroma. Tamo je proveo noć u zatvorenom centru.

Već ujutro policija je dobila potrebne papire za puštanje Vranješa pa su mu omogućili pristup teritoriji Belgije.

#Belgija

#Hapšenje

#Ognjen Vranješ

'