AKTUELNO

Nakon iznenadne ostavke sportskog direktora Ivice Ilieva i šefa stručnog štaba Zorana Mirkovića, fudbaleri Partizana su izborili plasman u polufinale Kupa Srbije. Predsednik FK Partizan Milorad Vučelić navodi da za sada nema ideje za trenera.

Vučelić za Pink kaže da je Partizan rezultat sinoćne utakmice ohrabrujući imajući u vidu da je Partizan doživeo težak gubitak odlaskom Mirkovića koji je za sve u Partizanu bio iznenadan.

On je dodao da je ta utakmica trebalo da bude rutinska i da od toga ne treba praviti neki preveliki trijumf.

- Mirković je mnogo značio Partizanu, ali ekipa je nastavila da radi i dalje. Imamo odlične igrače, odličan tim, imamo veliki broj reprezentativaca. Sedam igrača iz omladinske škole je u prvom timu – kaže Vučelić.

On je dodao da su igrači dobri, ali da su samim ti i odgovorni kako za uspehe, tako i za neuspehe, ocenivši da je protiv Partizana vodi specijalni rat plasiranjem različitih neistina.

Bio je to njegov komnetar na navode medija da Partizan zbog duga izbacuju iz Evrope.

- UEFA svake godine krajem marta, do početka aprila sprovodi finansijsku kontrolu u svim klubovima. Klubovi moraju da obezbede sva sredstva i potraživanja, reprogramiraju… da bi mogli da obezbede normalno funkcionisanje. Postoje problemi u Partizan, ali ne razumem takvu vrstu specijalnog rata koja se vodi – navodi Vučelić.

On kaže da je jeste zabrinjavajuće što je Partizan na tabeli, ali da se u istoriju kluba dešavalo i da bude pred ispadanjem.

- Svi su odgovorni, i igrači, i uprva, i stručni štab – istakao je Vučelić i dodao da pre završetka utakmice sa Spartakom neće biti razgovora ni sa jednom trenerom. - Za sada nema ideje za trenera. – naveo je on.

Kako je rekao, uprava se za sada bavi time da se obezbedi evrospka licenca, a tu je pomoć države neizostavna i to nam je prioritet.

Bivši obaveštajac Božidar Spasić je ocenio da i u sportu, ako i u ostalim segmentima društva, ima različitih vrsta zavera.

#Milorad Vučelić

'