AKTUELNO

Fudbaler Crvene zvezde Vujadin Savić rekao je danas da je njegova ekipa spremna za "večiti" derbi sa Partizanom.

- Radimo punom parom kako bismo nastavili uspešan niz u prvenstvu. Znamo koliku važnost nosi sa sobom 'večiti' derbi i daćemo sve od sebe da donesemo radost našim navijačima. Našu ekipu krase timski duh i zajedništvo, to se vidi na svakom treningu i na utakmici i to nam donosi uspeh. Pobeda u derbiju bila bi veliki korak ka našem krajnjem cilju, zato smo potpuno fokusirani - rekao je Savić za sajt kluba.

Zvezda i Partizan će se u subotu od 18.00 na stadionu "Rajko Mitić" sastati u 24. kolu Super lige Srbije.

Savić je posebno istakao atmosferu na stadionu.

- Nema potrebe trošiti reči na opisivanje atmosfere na 'večitom' derbiju. Naši navijači su uvek na visini zadatka. Njihova podrška nas pokreće na terenu, kada čujemo pesmu Delija dobijemo dodatnu snagu, čini mi se da možemo da poletimo na terenu. Nikom nije lako kada dodje na Marakanu, pokazali smo to i u evropskim utakmicama na jesen. Na atmosferu koju prave naši navijači nisu svi navikli, zato je ona naša prednost - kazao je Savić.

Dodao je da bi voleo da bude strelac u derbiju, što bi mu bio prvi gol za Zvezdu, ali da je važnije da crveno-beli ne prime progodak.

- Voleo bih da prvenac bude u derbiju. Znamo da je moj primarni posao kao štopera da branim naš gol, ali svakako želim i da pomognem ekipi u napadu. Dugo se priča o mom prvom golu u crveno-belom dresu, svi se malo šalimo na tu temu, ali najbitnije je da ekipa pobedjuje, da idemo ka cilju osvajanju titule, a ko daje golove zaista nije važno - rekao je Savić.

Zvezda je prva na tabeli srpskog prvenstva sa 15 bodova više od Partizana, koji je na trećem mestu.

#FK Crvena Zvezda

#FK Partizan

#Vujadin Savić

'