AKTUELNO

Dovoljno je samo reći da se sastaju Barselona i Real, pa da fudbalska planeta odmah bude na nogama, jer već godinama nema atraktivnijeg derbija od španskog. Večeras (21.00) giganti će se sudariti u prvom meču polufinala Kupa Španije, a nad stadionom "Kamp nou" lebdi pitanje nad pitanjima - da li će nastupiti Lionel Mesi.

Najbolji fudbaler Katalonaca je imao povredu mišića, od koje se tek oporavio, i prethodnih dana uopšte nije trenirao. Prema pisanju katalonskih medija, Leo će sam proceniti da li će zaigrati na rizik, ali pošto je opšte poznato koliku glad za golovima i trofejima ima, veće su šanse da istrči na teren.

Zanimljivo je da je večerašnji duel igra 100 dana nakon prethodnog "klasika", u kom je Barsa u primeri deklasirala Real (5:1), i tada je bila lišena Mesijevih usluga. A posle debakla je smenjen Žulen Lopetegi i na klupu aktuelnog evropskog prvaka je seo Santjago Solari, koji je uspeo da stabilizuje ekipu. Trenutno, Madriđani su su seriji od pet pobeda u svim takmičenjima.

- U sjajnoj smo formi - kaže kapiten Reala Serhio Ramos. - Cilj nam je da osvojimo Kup Španije, kao i dva preostala pehara, u prvenstvu i Ligi šampiona.

Ipak, Kup kralja je Barsin teren. Katalonci su rekorderi sa 30 trofeja, s tim što već četiri protekle sezone nikome nisu prepustili ovaj pehar. Real je 19 puta bio najbolji, a poslednji put je slavio 2014, kada je u finalu srušio baš Katalonce.

Revanš je 27. februara, a drugi polufinalni par čine Betis i Valensija.

REAL VODI 95:93

Predstojeći derbi je 239. u svim takmičenjima, a malo uspešniji po broju pobeda u međusobnim duelima je Real - 95:93 (50 remija). Kada su u pitanju samo kup dueli, nešto bolja je Barselona - 14:7:12.

U BROJKAMA

4 vezana trofeja u Kupu ima Barselona 5 godina čeka Real na pehar u takmičenju 26 puta je Mesi bio strelac protiv Reala

#Barselona

#FK Real Madrid

#Leo Mesi

'