AKTUELNO

Potraga je juče završena. Sala je PREDOSETIO NESREĆU?

Potraga za nestalim avionom koji je prevozio argentinskog fudbalera Emilijana Salu iz Nanta u Kardif juče je završena, saopštili su zvaničnici.

Mala letelica sa 28-godišnjim fudbalerom i pilotom Dejvidom Ibotsonom nestala je sa radara u ponedeljak uveče iznad Lamanša, a istražitelji su rekli da ne očekuju da pronađu nikoga živog.

Sala je leteo iz Nanta, u kojem je bio kako bi se pozdravio sa doskorašnjim saigračima, a leteo je u Kardif, u Velsu, gde je trebalo da nastavi karijeru.

Njegova porodica međutim, ne gubi nadu i moli da se potraga nastavi.

- U srcu znam da je Emilijano još živ. Molim vas, molim vas, molim vas ne prekidajte potragu. Razumemo vaše napore, ali molim vas da ne prekidate potragu. Za nas, oni su još živi. Teško nam je da izrazimo šta osećamo, sve je izuzetno teško - kroz suze je na konferenciji za medije rekla fudbalerova sestra Romina Sala.

Na internetu se nakon pojavio i audio snimak njegovih poslednjih reči koje ukazuju da je naslutio nesreći.

- Idem na avion koji izgleda kao da se raspada. Porodici pred poletanje rekao da se plaši i da avion izgleda kao da će da se raspadne. Idem u Kardif jer sutra imam trening sa mojom novom ekipom. Ako me ne čujete za sat i po, ne znam da li da šaljete nekoga po mene... uplašen sam! - rekao je Emilijano.

Reč je o poruci koju je uputio svojoj porodici nekoliko trenutaka pred poletanje.

#Emilijano Sala

'