AKTUELNO

Kinezi, Arapi i svi oni koji bi želeli da vide El Fardu Bena u svom timu, moraće da pričekaju. Crvena zvezda neće prodavati svog najefikasnijeg napadača ove zime, a ovaj čvrst stav, za "Novosti" je u jednoj rečenici potvrdio Zvezdan Terzić, generalni direktor crveno-belih.

- Ben nije na prodaju, iako smo za njega dobili nekoliko odličnih ponuda - istakao je Terzić.

Najinteresantnija i najvrednija je stigla iz Kine, iznosi primamljivih četiri miliona evra što je nešto manje od najnovije subotičke sedmice na lotou koja se godinu dana čekala u Srbiji.

Ipak, u Zvezdi su procenili da će dobiti glavnu premiju ukoliko napadač sa Komora ostane na "Marakani", što znači da je Ben u ovom trenutku važniji od miliona. Sa njim u timu, put do zacrtane duple krune biće mnogo lakši. U jesenjem delu šampionata, bio je prvi strelac ekipe sa 17 pogodaka, 10 u Superligi i sedam u kvalifikacijama i Ligi šampiona . Zapažene partije pružao je i za reprezentaciju Komorskih Ostrva, gde je takođe najbolji strelac jer je u kvalifikacijama za Afrički kup nacija pet puta tresao mreže rivala.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Blage naravi, tih i vedar, na terenu konkretan i ozbiljan, brzo je stekao status jednog od najvećih aduta trenera Vladana Milojevića, na čije insistiranje je i doveden prošlog januara. Došao je iz Olimpijakosa za 500.000 evra, za godinu dana u crveno-belom dresu konstantno je napredovao. Zato mu je i cena skočila osam puta.

Na radost Zvezdinih navijača, Ben će ostati udarna igla srpskog šampiona i na proleće, uz jasnu poruku da klub odmiče sve dalje od starih finansijkih "klešta" i da više ne mora da prodaje svoje najbolje igrače. Sve više se ispunjava jedan od najvažnijih uslova koji garantuju zapažene rezultate na duže staze.

RODIĆ NA "KLACKALICI"

To što važi za Bena, odnosi se i na golmana Milana Borjana, vezistu Marka Marina i napadača Ričmonda Boaćija - niko od njih u ovom trenutku nije na prodaju. Reprezentativni bek Milan Rodić je još "na klackalici", moguće je da će ove zime otići u inostranstvo. Pored Borjana, produžetak ugovora čeka i Vujadina Savića, a od interesantnih pojačanja moguć je dolazak napadača Alekse Vukanovića iz Napretka

#Crvena Zvezda

#Zvezdan Terzić

'