AKTUELNO

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević izjavio je da je prioritet na proleće osvajanje "duple krune" koja se čeka 13 godina.

- Očekivanja su velika, prioritet su dva trofeja. Odigrali smo dobro Evropu na jesen, veliki iskustvo smo stekli i podstrek da radimo još bolje. Daćemo sve od sebe da ispunimo ciljeve - rekao je Milojević novinarima na početku priprema na stadionu "Rajko Mitić".

Zvezda ima devet bodova više od niškog Radničkog i čak 15 od Partizana, ali je Milojević oprezan.

- Dele se bodovi, sistem je takav... Ima mnogo pretendenata za titulu, nije baš takvo stanje kao što izgleda. Ne volim da pričam unapred o tome.

Milojević je dodao da je zadovoljan dosadašnjim pojačanjima, među kojima je i Erik Jirka iz Spartak Trnave.

- Nesporno je da je dobar igrač, želeli smo ga. Ipak, broj stranaca je ograničen i moramo da vodimo računa o tome. Imaćemo manje utakmica i videćemo i njegovu želju, pre nego što odlučimo da li će možda na pozajmicu. Celu situaciju znaćemo do pred kraj prelaznog roka.

Trener crveno-belih je naglasio da je dobro što već sada ima 90 odsto tima na okupu, ali nije isključio mogućnost dolazaka i odlazaka.

- Sigurno je da nećemo reći" ne" za kvalitetnog igrača, a dobra je stvar što imamo skoro ceo tim. Biću najsrećniji kad se završi prelazni rok.

Milojeviću se na prozivci javilo 34 fudbalera.

- U ovom trenutku imamo dosta koji su iz omladinske skole, neki su se vratili sa pozajmica. Želimo da vidimo na koga računamo. Nemam problem sa tim, a u Tursku ćemo voditi skraćeni spisak - zaključio je on.

Crveno-beli će u Beogradu raditi do nedelje kada putuju u slovenačku bazu Terme Čatež, a onda od 26. januara do 9. februara biće u turskoj Antaliji.

Zakazane su i prijateljske utakmice protiv austrijskog Vakera (27. januar), Austrije (30. januar), Ludogoreca (2. februar), Rabotničkog (5. februar) i Maribora (8. februar).

#Crvena Zvezda

#Vladan Milojević

'