AKTUELNO

Na Novog groblju u Beogradu, završena je sahrana čuvene Zvezdine legende Dragoslava Šekularca, čoveka koji je ostavio veliki trag u istoriji srpskog fudbala, a veliki broj prijatelja sporta i Šekularca došli su da odaju počast svom poznaniku i prijatelju.

Nakon opela, povorka sa zvezdinim igračima krenula je ka grobnom mestu.

Foto: Pink.rs

Foto: Pink.rs

Foto: Pink.rs

Vučićev venac za Šekija: Prave legende nikad ne umiru

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije mogao da prisustvuje sahrani čuvenog fudbalera Dragoslava Šekularca, ali je u njegovo ime to učinio generalni sekretar Predsedništa Nikola Selaković, koji je doneo venac sa srpskom trobojkom i porukom: "Prave legende nikad ne umiru".

Foto: Pink.rs

Foto: Pink.rs

Dirljiv govor bivših saigrača. Mnogima je bio uzor i to su ovom prilikom i izdvojili.

- Divili smo ti se igrajući sa tobom! Bio si jedan od najvećih promoter fudbalske igre. Dragi Šeki svi koji si te znali su te voleli, i nikada te neće zaboraviti. Najviše si voleo svoju porodicu  - rekao je Šekularčev saigrač Dušan Marović.

Foto: Pink.rs

Brat Dragoslava Šekulaca, takođe se oprostio od brata dirljivim govorom.

- Stvari koje si voleo dovodio si do vrhunca. Na sinu moga sina ostaje velika odgovornost, koga si mnogo savetovao i koga uporno traži nekoliko klubova. Nadamo se da će on da nastavi tvoju tradiciju - naglasio je on.

Foto: Pink.rs

Legendarni golman Partizana došao da poslednji put pozdravi velikog prijatelja. Sahrani Dragoslava Šekularca na Novom groblju prisustvovao je veliki broj ličnosti iz sveta fudbala, među kojima je bio i Milutin Šoškić, koji nije želeo da propusti sahranu Šekularca i pored toga što je krhkog zdravlja, a poslednjeg dana 2018. je napunio 81 godinu. Šoškić je bio Šekularčev saigrač u reprezentaciji Jugoslavije i veliki rival u večitim derbijima.

Foto: E-stock/Danijel Milutinović

Na Novom groblju u Beogradu počelo je opelo Dragoslava Šekularca. Na ispraćaj velekana srpskog fudbala došli su prvotimci Crvene zvezde. Vujadin Savić sa ocem zvezdinom legendom Duletom Savićem, došao je da isprati svog starijeg kolegu.

Foto: Pink.rs

Među njima i Boško Đurovski, Nenad Bjeković, Marko Pantelić, Nebojša Čović, Petar Škundrić, Moca Vukotić, Ilija Petković, Vladimir Petrović Pižon, Moka Slavnić, Vojin Lazarević, Dika Stojanović, Zoran Filipović, Aleksandar Boričić i mnogi drugi...

Foto: E-stock/Danijel Milutinović

DRUGA ZVEZDINA ZVEZDA

Popularni Šeki je bio druga velika „zvezda“ posle Rajka Mitića. Bio je verovatno jedan od najboljih driblera u istoriji jugoslovenskog fudbala. Igrao u veznom redu. Bio je standardni član fudbalske reprezentacije Jugoslavije, i u to vreme i njen najbolji pojedinac. Odigrao je 41 utakmicu i postigao šest golova za reprezentaciju Jugoslavije. Posle incidenta na utakmici, zbog koje je bio kažnjen sa dve godine neigranja, karijera mu je naglo prekinuta.Dragoslav Šekularac je osnovnu školu, četiri razreda gimnazije, kao i metereološku školu učio u Beogradu. Međutim, za obrazovanje nije mario, jer je fudbal postao njegova glavna preokupacija. Kad ga je Dimitrije Milojević, nekadašnji fudbaler BASK-a, trener i štamparski radnik Politike, primetio u dvorištu Druge muške gimnazije, odmah mu je bilo jasno koliki talenat poseduje.Ono što je usledilo posle toga ostaće zauvek ispisano velikim slovima istorije srpskog fudbala.

Foto: E-stock/Danijel Milutinović

Popularni Šeki je bio druga velika „zvezda“ posle Rajka Mitića. Bio je verovatno jedan od najboljih driblera u istoriji jugoslovenskog fudbala. Njega danas na Novom groblju ispraćaju sportisti, poznate ličnosti, ali i ljubitelji sporta.

Foto: Pink.rs

Foto: Pink.rs

Foto: Pink.rs

Foto: Pink.rs

Foto: E-stock/Danijel Milutinović

#Dragoslav Šekularac

#Sahrana

'