AKTUELNO

Trener fudbalera Mančester sitija Pep Gvardiola rekao je da je "svaka utakmica finale", nakon što je njegova ekipa pobedila lidera šampionata Liverpul i smanjila zaostatak na četiri boda u Premijer ligi.

Aktuelni šampion Siti je sinoć na svom terenu pobedio Liverpul sa 1:2 i naneo mu prvi poraz u Premijer ligi u ovoj sezoni.

- Znali smo da ćemo ako pobedimo biti u trci za titulu u Premijer ligi, a da će biti sve gotovo ako izgubimo. Ne sećam se ovako teške lige. Ima toliko velikih ekipa koje se bore za titulu. Blizu smo, svaka utakmica je finale - rekao je Gvardiola, preneli su britanski mediji.

Liverpul je u slučaju pobede mogao da "pobegne" na 10 bodova prednosti i borba za titulu bi bila praktično rešena, ali je sada zaostatak četiri boda. Siti je poveo golom Serhija Aguera, izjednačio je Roberto Firmino, a pobedu šampionu doneo je Liroj Sane.

- Oni su lideri, imaju četiri boda više, ali smo smanjili zaostatak. Poštujem ono što radi Totenhem, u poslednjih nekoliko utakmica Mančester junajted se vratio i naravno tu su Čelsi i Arsenal sa novim trenerima. Jirgen Klop se neće složiti, ali ovo je za Premijer ligu dobar rezultat - naveo je Gvardiola.

Gvardiola je posebno pohvalio veznog igrača Bernarda Silvu, koji je asistirao kod prvog gola, ali je i pretrčao najviše na terenu - 12,93 kilometara. Mančester siti saopštio je da nijedan igrač u Premijer ligi ove sezone nije toliko pretrčao.

- Sve je uradio. On je najniži ali je pokazao da ne moraš da budeš najviši i najsnažniji da bi igrao fudbal. On je neverovatan. Dugo nisam video da je neko tako odigrao. Bio je čist i lukav, bilo mu je dobro i protiv Virdžila van Dajka. Pobedili smo neverovatan tim. Bili smo izvanredni od prvog minuta. Srećni smo što smo smanjili zaostatak, sve je otvoreno - rekao je Gvardiola.

#Pep Gvardiola | Pep Guardiola

'