AKTUELNO

Predsednik Svetske fudbalske federacije Đani Infantino rekao je danas da ta organizacija i dalje razmatra mogućnost da se Svetsko prvenstvo 2022. proširi sa 32 na 48 reprezentacije.

- Svetsko prvenstvo će se održati u Kataru sa 32 reprezentacije. Ako možemo da ga povećamo na 48 ekipa i učiniti svet srećim, trebalo bi da pokušamo - rekao je Infantino na Međunarodnoj sportskoj konferenciji u Dubaiju.

- Ako mislite da je dobro imati 48 timova na Svetskom prvenstvu, zašto ne bismo to pokušali četiri godine ranije? Zbog toga analiziramo je li moguće imati 48 reprezentacija već 2022 - dodao je prvi čovek Fifa.

Infantino je i ranije govorio o želji da se Mundijal 2022. proširi, ali je u novembru priznao da su šanse da se to izvede male. Da bi već na SP 2022. učestvovalo 48 reprezentacija, domaćinu će trebati pomoć susednih država.

Infantino je još u septembru izjavio da je zamolio emira Katara da razmotri mogućnost da se neke od utakmica odigraju u susednim državama.

Međutim, Saudijska Arabija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Bahrein i Egipta su juna 2017. prekinuli svaku vezu s Katarom koga su optužili da podržava "terorističke pokrete".

Svetsko prvenstvo u Kataru održaće se od 21. novembra do 18. decembra 2022, a konačna odluka o tome da li će se taj šampionat proširiti biće doneta u martu ove godine.

#FIFA

'