AKTUELNO

Tužna vest potresla je celu bivšu Jugoslaviju.

Danas je preminuo veliki fudbalski trener Hajduka Stanko Poklepović (80).

Legendarni šjor Špaco već neko je vreme imao je zdravstvenih problema zbog čega mu je amputirana i potkolenica, mučio se, ali vedar duh nije ga napuštao.

Iako on više nije dolazio na stadion Hajduka - Poljud, utakmice su bile njegova svakodnevica, bez nogometa nije mogao. Ostaće upamćen po tome što je odgajio brojne generacije Hajdukovih igrača i trenera.

Poklepović je značajniju ulogu i ime u trenerskom svetu stekao u fudbalskoj sezoni Prve jugoslavenske lige 1984/85., kada je preuzeo Hajduk kojem su pre te sezone otišli bitni igrači, a pristigli su brojni mladi iz Hajdukovog juniorskog pogona, koji nisu "okusili" prvoligaškog pritiska: Asanović, Andrijašević, Španjić...

Osim po svojim nogometnim umećima, navijači Hajduka pamte ga i po posebnom i slikovitom načinu izražavanja, te će ga po tome zauvek i pamtiti.

U dugoj karijeri osim Hajduka vodio je i RNK Split, Osijek, Budućnost iz Podgorice, Borac iz Banjaluke, Dubrovnik, radio je u Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Mađarskoj, Iranu... A bio je i selektor hrvatske fudbalske reprezentacije 1992. godine.

Sa Hajdukom je osvojio prvenstvo, kup i superkup, a sa Osijekom kup.

#Hrvatska

#Smrt

#Trener

#fudbal

'