AKTUELNO

Fudbaleri niškog Radničkog i Crvene zvezde sutra se sastaju na Čairu u derbiju 17. kola Superlige Srbije, dok dan kasnije Partizan čeka "fenjeraša" Dinamo iz Vranja.

Aktuelni šampion u dosadašnjem delu prvenstva ima 15 pobeda i samo jedan remi, sa Partizanom, a priliku da mu pokvari skor ima drugoplasirani tim Supelige u Nišu.

Razlika između njih iznosi devet bodova, a pored toga Radnički se bori i sa lošim međusobnim skorom u poslednje tri godine jer je izgubio svih devet okršaja sa Crvenom zvezdom i to većinu prilično lako.

Pretpostavlja se da će sada biti daleko neizvesnije, posebno što Zvezda ima dosta povređenih igrača, ali će i pored toga sigurno imati veliku želju da napravi pravu uvertiru pred put u Napulj.

Trećeplasirani Partizan čeka njihov kiks i da smanji zaostatak, možda čak u odnosu na oba tima, a u Humsku stiže Dinamo sa dna tabele.

Nakon tri vezana remija crno-beli su se vratili u pobednički ritam sa dva trijumfa i nameravaju da nastave niz i nakon debitanta u Superligi.

Kolo se večeras otvara na Banovom brdu u meču Čukaričkog i Rada, a dan kasnije Vojvodina dočekuje Zemun, Spartak ekipu Bačke u lokalnom derbiju, a zanimljiv duel očekuje se između Voždovca i Proletera.

Raspored utakmica, večeras: Čukarički - Rad (18 sati). Sutra: Napredak - Mačva (13), Spartak - Bačka (13), Radnik - Mladost (16), Vojvodina - Zemun (16), Voždovac - Proleter (18), Radnički Niš - Crvena zvezda (19). Nedelja: Partizan - Dinamo (17).

Tabela: Crvena zvezda 46 bodova, Radnički Niš 37, Partizan 33, Čukarički 32, Napredak 28, Mladost 25, Proleter 23, Vojvodina 21, Mačva 17, Bačka 16, Rad 15, Voždovac 15, Radnik 15, Zemun 13, Spartak 12, Dinamo Vranje 7.

#Superliga Srbije

'