AKTUELNO

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je danas da je i Kup za njegove fudbalere važno takmičenje i naveo da očekuje zanimljivu i tešku utakmicu protiv TSC-a.

- Ulazimo u završni deo polusezone. Predstoji nam osam utakmica u 20-ak dana. Iskoristili smo pauzu da se odmorimo, ali i kako bismo radili na pripremi za dolazeće izazove. Želja nam je da dodjemo do završnice takmičenja. Naš rival je dobra ekipa, sa visokim ambicijama, jedan od favorita u Prvoj ligi. Bez dileme nas očekuje zanimljiva, ali i teška utakmica. Pozivam sve zvezdaše da nas podrže i u Kupu Srbije - rekao je Milojević na konferenciji za novinare.

Zvezda će u sredu od 15.00 na stadionu "Rajko Mitić" igrati protiv TSC-a iz Bačke Topole osminu finala Kupa Srbije.

Crveno-belima će to biti 30. utakmica ove sezone, a kako godina odmiče sledi sve lošiji vremenski uslovi.

- Promena vremenskih uslova donela je i neugodnije uslove za igru, teške terene. Pregršt je faktora koji utiču na sastavljanje tima, primorani smo na rotacije. Ponavljam igračima da moraju da budu u potpunosti spremni i fokusirani na utakmice jer svaka sa sobom donosi određeni rizik. Zdravstveni problemi imaju uticaja, ali se nadam da ću uskoro imati sve igrače na raspolaganju - kazao je Milojević.

Govorio je o velikim naporima, ali je istakao da ne želi izgovore.

- Dueli Lige šampiona su znatno zahtevniji, iziskuju više trčanja i napora, rivali su na višem nivou i to je teško dočarati na treningu. Upravo zahtevnost internacionalnih mečeva manifestovala se na povrede. Igramo sreda-nedelja, ne želim da kukam, drago mi je da je tako jer volim utakmice, ali su napori veoma veliki. Ne treba zaboraviti da imamo i reprezentativce koji su izloženi dodatnim naporima. Nekad smo za celu sezonu igrali oko 36 ili 37 utakmica koliko ćemo sad odigrati za polusezonu - dodao je on.

Govoreći o reprezentaciji Srbije, koja je pred osvajanjem prvog mesta u svojoj grupi u Ligi nacija, Milojević je rekao da je veliki navijač.

- Uvek sam uz reprezentaciju, veliki sam navijač Srbije. Drago mi je da smo na dobrom putu, da sve ide kako treba. Neophodno je pružiti podršku reprezentativcima i obezbediti im mir. Utakmica sa Litvanijom veoma je bitna, prilika je da stavimo tačku na i - rekao je Milojević.

#Vladan Milojević

'