AKTUELNO

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izrazila je danas očekivanje da će uskoro uslediti privatizacija ili pronalaženje strateških partnera za pojedina preduzeća, među kojima su Ikarbus, Lasta, BIP, FAM Kruševac, Luka Novi Sad.

- U ovom trenutku radimo na rešavanju pitanja Ikarbusa, Laste, BIP-a, FAM Kruševac, Luke Novi Sad... To su neka od velikih imena i ja očekujem da ćemo uskoro imati privatizaciju ili nalaženje strateškog partnera, da oni više ne odvlače novac iz budžeta, već da ponovo vode brži ekonomski rast Srbije - rekla je Brnabićeva na predstavljanju "Bele knjige" Saveta stranih investitora u Beogradu.

Ona je istakla da je prethodna vlada počela da rešava pitanja preduzeća, poput Železare Smederevo i Galenike, koja su nekada bila motor razvoja Srbije i regiona, a koja su postala 'kamen o vratu ekonomije Srbije i budžeta".

- Ova vlada to nastavlja. Tu je potrebno vremena, rada i truda - podvukla je Brnabićeva i podsetila da je izabran strateški partner za RTB Bor, kao i za PKB, te da je rešen problem IMT-a i dodala da očekuje da od 2019. godine ponovo počne proizvodnja traktora u Srbiji.

- Rešavamo sada čitav niz drugih preduzeća koja su nekada bila jaki brendovi Srbije i regiona, koja su povlačila ekonomiju i rast, a u poslednjim decenijama smo mnorali da izdvajamo iz budžeta za njih kako bi radili i zapošljavali ljude - ukazala je premijerka.

#Ana Brnabić

#Vlada Srbije

#privatizacija

'