AKTUELNO

Veliko interesovanje inostranih distributera za proizvode iz Srbije.

Uspešan start srpskih kompanija na Kineskom međunarodnom uvoznom sajmu „CHINA INTERNATIONAL IMPORT EXPO-CIIE“. Već prvog dana sajma bilo je primetno veliko interesovanje inostranih distributera za proizvode iz Srbije. Sajam je 5. novembra otvorio kineski predsednik Si Đinping.

Privredna komora Srbije i Razvojna agencija Srbije, uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, organizovale su nastup domaćih kompanija na Kineskom međunarodnom uvoznom sajmu „China International Import EXPO-CIIE”, koji se od 5. do 10. novembra održava u Šangaju.

Foto: Privredna komora Srbije

Glavna poruka naših paviljona „Budućnost je ovde” ujedno je i poziv svim zainteresovanim partnerima da se upoznaju sa proizvodima iz Srbije.

U okviru privrednog paviljona, svoje proizvode predstavljaju kompanije: NEUTRINO POWER Valjevo, YUMIS Niš, PACKOM INTERNATIONAL Beograd, TOPLIČKI VINOGRADI Prokuplje, FRUŠKOGORSKI VINOGRADI Beočin i VINO ŽUPA Aleksandrovac.

U okviru nacionalnog paviljona predstavljeni su i Naučno-tehnološki park Beograd, Turistička organizacija Srbije, Privredna komora Srbije i Razvojna agencija Srbije.

Foto: Privredna komora Srbije

Već od prvog dana sajma primetno je veliko interesovanje za srpske proizvode inostranih distributera koji su posetili naš paviljon. Održan je veliki broj bilateralnih sastanaka sa potencijalnim partnerima što izlagačima iz Srbije omogućava unapređenje postojećih i stvaranje novih poslovnih kontakata i sklapanje aranžmana. Srpski proizvodi prepoznati su kao kvalitetni i konkurentni, a sajam u Šangaju velika je šansa za kompanije iz Srbije da povećaju izvoz i budu vidljivije na tržištima širom sveta.

Kineski međunarodni uvozni sajam „China International Import EXPO-CIIE”, jedan je od najvećih sajmova u Kini na kome izlaže preko 170 zemalja iz celog sveta. Sajam je juče otvorio kineski predsednik Si Đinping, održavši govor pred 3000 predstavnika država i najvećih privrednika iz celog sveta.

Pročitajte još: Popović: Graditi zajedničku budućnost na inovacijama

Pročitajte još: MIHAJLOVIĆ I PAVLOV: Nastavljamo obnovu pruge Beograd-Bar

#Srbija

#sajam

#šangaj

'