AKTUELNO

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić sastao se danas sa predstavnicima državno-privredne delegacije Katara sa kojima je razgovarao o mogućnostima novih katarskih investicija u Srbiju.

On je nakon sastanka u Vladi Srbije istakao da je u poseti Srbiji do sada najbrojnija delegacija koja je došla iz Katara, a koju čini veliki broj finansijskih institucija, uključujući i Katarski razvojni fond (QFFD) i Katarski investicioni fond (QIA).

Govoreći o značaju katarske delegacije, ministar je ukazao da je Katarski investicioni fond (QIA) vlasnik fudbalskog kluba Pariz Sen Žermen, kao i da ima udeo u vlasništu aerodroma Hitrou u Londonu.

Predstavnici katarske delegacije koju su činili i privrednici, zainteresovani su, kako je ministar naveo, za investicije u brojne sektore - u oblasti poljoprivrede, turizma, odnosno hotelijerstva, kao i da investiraju u banje.

Foto: Tanjug

- Verujem da u oblasti energetike takođe postoji mogućnost za saradnju. Razgovarali smo o formiranju zajedničkih preduzeća u tom i nekim drugim sektorima - rekao je Ljajić, navodi se u saopštenju Ministarstva.

On je dodao da su predstavnici delegacije izrazili spremnost i da kreditiraju projekte iz oblasti zdravstva i prosvete.

- Nadam se da će tokom boravka ovde dobiti od nadležnih ministarstava i drugih institucija konkretne projekte kako bi mogli da razgovaramo o realizaciji svih ovih dogovora - rekao je Ljajić.

Delegacija Katara boravi u četvorodnevnoj poseti Srbiji tokom koje će se susresti sa predstavnicima Vlade Srbije i drugih državnih institucija, kao i privatnog sektora.

#Katar

#Rasim Ljajić

'