AKTUELNO

Istakla je da je rekonstrukcija puta Novi Pazar-Tutin od izuzetnog značaja za više od 150.000 građana koji žive u ovom delu Srbije, istakla je ministarka.

U Vladi Srbije danas je potpisan komercijalni ugovor za rekonstrukciju državnog puta Novi Pazar-Tutin sa turskom kompanijom "Tašjapi", a potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović kaže da će u taj posao biti uloženo 24 miliona evra.

Mihajlović, koja je ugovor potpisala u prisustvu potpredsednika Vlade i ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Rasima Ljajića i ambasadora Turske u Srbiji Tanžua Bilgiča, rekla je da je nekoliko dokumenata prethodilo današnjem otpočinjanju realizacije ovog projekta.

Navela je da su to, pre svega, Sporazum o saradnji u infrastrukturnim projektima između dve vlade, Memorandum o razumevanju o saradnji između Ministarstva i kompanije "Tašjapi" iz maja ove godine i nedavno potpisan Okvirni sporazum između Vlade Srbije i kompanije "Tašjapi".

- Danas započinjemo realizaciju prvog projekta sa turskom kompanijom 'Tašjapi', vrednog 24 miliona evra. Ugovor koji smo danas potpisali podrazumeva izradu idejnog projekta, izradu plana detaljne regulacije i izvođenje radova, u dužini od 20,5 kilometara - kaže Mihajlović.

Istakla je da je rekonstrukcija puta Novi Pazar-Tutin od izuzetnog značaja za više od 150.000 građana koji žive u ovom delu Srbije.

Potpredsednik Vlade Rasim Ljajić rekao je da je malo ko verovao da će se ovaj put rekonstruisati, s obzirom na to da se o tome govorilo godinama unazad, te izrazio zahvalnost predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i potpredsednici Mihajlović što su stvorili političke, pravne i finansijske uslove da se projekat realizuje.

- Ovaj put znači život za građane u ovom delu Srbije, jer ih je na stotine ginulo u prethodnim godinama. Rekonstrukcijom puta izbeći ćemo rizičnu slalom vožnju koja je odnosila živote - rekao je Ljajić.

Ambasador Turske u Srbiji Tanžu Bilgič istakao je da dve zemlje imaju dobre bilateralne odnose i da je ovo prvi od infrastrukturnih projekata čija izgradnja kreće, očekujući da uskoro počne i realizacija projekta izgradnje auto-puta Beograd-Sarajevo.

#Rasim Ljajić

#Zorana Mihajlović

'