AKTUELNO

Ona je izabrana na jučerašnjoj sednici Vlade.

Vlada Republike Srbije imenovala je Jelenu Matejić za vršioca dužnosti direktora Akcionarskog društva Elektromreža Srbije (EMS).

Matejić je u EMS zaposlena od 2012. godine i do sada je bila na poziciji izvršnog direktora za investicije i strategiju, navodi se u saopštenju.

Uspešno je, kako se ističe, vodila najveće projekte u istoriji preduzeća kao što su izgradnja i puštanje u pogon trafostanice Beograd 20 i aktuelna izgradnja Transbalkanskog koridora za prenos električne energije.

Matejić je masterekonomije i diplomirala je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Pohađalaje je i specijalističkestudije WIFI instituta (Austrijska agencija za razvoj) i stekla stručnozvanje "projekt menadžera".

Poseduje sertifikate sa više seminara, kurseva, treninga na temu biznisplan, izrada studija izvodljivosti i veštine rukovođenja.

Od 2006. prelazi na poziciju pomoćnika generalnog direktora za investicije u kompaniji "Droga Kolinska" grupacije, a od 2012. je u "Atlantik grupi", direktor za investicije i investiciono održavanje za Srbiju i Makedoniju.

Oktobra 2012. Matejić zasniva radni odnos u EMS na poziciji izvršnog direktora za investicije i strategiju.

Bila je na javnim funkcijama člana Upravnog odbora preduzeća "Elektroprivreda Srbije" ičlana Nadžornog odbora iste kompanije, a od februara 2015. Je na javnoj funkciji predsednik Saveta Akcionarskog fonda Republike Srbije.

Imenovana je i za člana Odbora direktora Crnogorskog elektroprenosnog sistema.

I. P.

#Jelena Matejić

#Struja

#Vlada Srbije

'