AKTUELNO

Jedna od tema razgovora bio je projekat izgradnje beogradskog metroa.

Ministar finansija Siniša Mali i ambasador Francuske u Srbiji Frederik Mondoloni razgovarali su danas o saradnji dve države i projektima u Srbiji u koje su uključene francuske kompanije, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Mali i Mondoloni na sastanku u Ministarstvu finansija usaglasili su se da je saradnja dve države na veoma visokom nivou.

Sagovornici su kao posebno važne istakli koncesiju Aerodroma "Nikola Tesla", koja se realizuje u saradnji sa francuskom kompanijom "Vansi", kao i projekat izgradnje postrojenja za preradu komunalnog otpada i sredjivanje deponije u "Vinči", koji sprovodi francusko-japanski konzorcijum "Suez Enviromental".

Jedna od tema razgovora bio je projekat izgradnje beogradskog metroa, u koji su uključene francuske kompanije, navodi se u saopštenju.

Tokom susreta dvojica zvaničnika razgovarali su, kako je navedeno, i o odličnim ekonomskim rezultatima koje Srbija postiže.

Mali je istakao da u prvoj polovini ove godine Srbija beleži odlična makroekonomska kretanja, i da je u prvih šest meseci ove godine ostvaren privredni rast od 4,9 odsto, što Srbiju svrstava u najbrže rastuće ekonomije u Evropi.

#Beograd

#Francuska

#Siniša Mali

'