AKTUELNO

U Astani su potpisana dva memoranduma o saradnji Srbije i Kazahstana, koji će omogućiti unapređenje saradnje dve zemlje u oblasti građevinarstva i vazdušnog saobraćaja.

Memorandum o saradnji i razmeni iskustava u oblasti građevinarstva i Memorandum o razumevanju u oblasti vazdušnog saobraćaja potpisala je potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Kazahstana Bakitdžana Sagintajeva.

Mihajlović je navela da je Memorandum u oblasti vazdušnog saobraćaja podsticaj boljem povezivanju dve zemlje, što je i uslov da se trgovinsko-ekonomska saradnju podigne na viši nivo.

Foto: Tanjug

- Potpisani memorandum je važan jer daje mogućnost dogovaranja komercijalnih aranžmana podele koda između avio-prevoznika i stvara preduslove za uspostavljanje direktnih letova ako za to postoji interes avio-kompanija - rekla je Mihajlovićeva, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Potpredsednica Vlade dodaje da je potpisivanje Memoranduma o saradnji u građevinarstvu važno zbog razmene iskustava u ovoj oblasti.

- Kazahstan, kao i Srbija, ima program stambene izgradnje, a takođe je i važan koridor u okviru globalne kineske inicijative 'Jedan pojas, jedan put', koji je podsticaj razvoju infrastrukture. Saradnja naših inženjera i učešće građevinskih firmi u velikim projektima važni su ne samo za srpsko građevinarstvo, već i za ukupne ekonomske odnose dve zemlje - navela je Mihajlovićeva.

#Kazahstan

#Sporazum

#Srbija

'