AKTUELNO

Prvi sremski poljoprivredni sajam "Agrosirm" biće održan 12. i 13. oktobra na hipodromu u Sremskoj Mitrovici, a ova manifestacija predstavlja nastavak prošlogodišnje izložbe poljoprivredne mehanizacije domaćih proizvođača.

Direktor Regionalne privredne komore Sremskog upravnog okruga Predrag Mujkić rekao je da je prošle godine održana izložba poljoprivredne mehanizacije domaćih proizvoda i da je logičan nastavak jedne uspešne izložbe prvi sremski poljoprivredni sajam.

Foto: TvPink Printscreen

- Sada smo pored domaćih okupili i strane proizvođače. Sajam je međunarodnog karaktera, a pored mehanizacije imamo i proizvođače stočne hrane, veštačkih mineralnih đubriva, semena, primene informacionih tehnologija u poljoprivredi.. Pripremili smo i ono drugo što Srem može da ponudi, a to su hrana i piće - kazao je Mujkić.

Kako dodaje, grad Sremska Mitrovica, KPZ Sremska Mitrovica i Privredna komora Srbije su organizatori sajma.

Upravnik KPZ-a Sremska Mitrovica Aleksandar Alimpić rekao je da trenutno upošljava oko 1.100 osuđenika.

Ono što sajam čini posebno zanimljivim je to što će se na izložbenom prostoru naći proizvodi jednog od najprofitabilnijih zatvora u Srbiji, KPZ-a Sremska Mitrovica.

Foto: TvPink Printscreen

- Kada kažem da upošljavamo 1.100 osuđenika, to znači da oni primaju platu, s obzirom na to da se na njih odnose sve odredbe zakona o radu, kao i za svakog drugog radnika. To je umanjena plata, ali tim ljudi koji sarađuje sa mnom u KPZ zalaže se da ih što više upošljavamo. Naziru nam se i drugi poslovi, tako da je moja procena da sa ovakvim tempom možemo da uposlimo 1.500 osuđenih - ocenio je Alimpić.

Prema njegovim rečima, „Dubrava“ je brend koji postoji već 50 godina.

- Prošle godine smo prodali 141 prikolicu i više od 30 drljača - podsetio je Alimpić.

Foto: TvPink Printscreen

Paor Drinka Travica rekao je da je kupio „Dubravinu“ tešku drljaču i prikolicu od 10 tona.

Foto: TvPink Printscreen

- Ja imam farmu od stotinjak krmača i njihova mehanizacija mi je bila potrebna za farmu, jer prikolica ima ispuste sa tri strane. Mehanizacija je odlično urađenja. Drljača radi dobru pripremu zemljišta. Oni već 50 godina proizvode prikolice, zašto bih kupovao iz drugih zemalja kada su naše prave i dobre - kazao je Travica.

Više o pomenutim temama saznajte u videu koji sledi:

#Poljoprivreda

#Sremska Mitrovica

#sajam

'