AKTUELNO

Predstavnici Medjunarodnog monetarnog fonda (MMF) danas su u razgovoru sa ministrom rudarstva i energetike Aleksandrom Antićem ocenili da je Vlada Srbije uspešno privatizovala Rudarsko topioničarski basen (RTB) Bor kroz model strateškog partnerstva, saopšteno je posle sastanka u Beogradu.

Na sastanku kojem su prisustvovali i predstavnici Svetske banke rečeno je da je od velikog značaja što će strateški partner RTB-a, kineska kompanija Zidjin, isplatiti dugove borske kompanije i što će ona od početka naredne godine početi da radi oslobodjena dugovanja.

Antić je rekao da je od poslednjeg susreta sa misijom MMF-a ostvaren značajan napredak u celokupnom energetskom sektoru Srbije i da je Vlada više nego zadovoljna strateškim partnerstvom u RTB-u.

- Ova investicija je obezbedila da RTB Bor bude dugoročno stabilan i da kapitalno učestvuje u našoj industrijskoj proizvodnji - kazao je Antić.

Na sastanku je ocenjeno da je poboljšano finansijsko stanje javnih preduzeća u energetskom sektoru, pre svega u EPS-u i Srbijagasu, a razgovarano je i o petrohemijskom sektoru.

Misija MMF-a je u Beogadu povodom prvog razmatranja rezultata sprovodjenja novog programa makroekonomskih i strukturnih reformi koji je letos odobren na period od 30 meseci.

#MMF

#RTB Bor

'