AKTUELNO

Mihajlovićeva i Grujičić razgovarali su i o nastavku saradnje i realizaciji projekata Vlade Srbije u Srebrenici.

Načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić je u Beogradu uručio potpredsednici Vlade Srbije i ministarki građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorani Mihajlović Zahvalnicu za doprinos razvoju opštine Srebrenica.

Grujičić je Mihajlovićevoj uručio zahvalnicu posle sastanka u Vladi Srbije na kojem je bilo je reči o naknadi Elektroprivrede Srbije za poplavljeno zemljište u toj opštini, a za koju sada ne postoji pravni osnov za isplatu.

Mihajlovićeva je najavila formiranje radne grupe koju će činiti ministri, predstavnici javnih preduzeća i opštine Srebrenica, a koja će se baviti ovim problemom, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima.

Zorana Mihajlović je posetila Srebrenicu 7. decembra, kada je sa Grujičićem razgovarala o realizaciji projekata izgradnje vrtića za 190 mališana, kao i o rekonstrukciji centralne ulice, što će se raditi iz donacije Vlade Srbije.

Vlada Srbije je za pomoć Srebrenici izdvojila pet miliona evra, od čega su dva miliona uplaćena za budžetsku podršku, a tri miliona za infrastrukturne projekte. Zaključak o finansijskoj pomoći opštini Srebrenica donet je 11. novembra 2015. godine, navedeno je u saopštenju.

S. P.

#Srebrenica

#Zorana Mihajlović

#saradnja

'