AKTUELNO

Nacionalni distribitivni dispečerski centar EPS-a u Beogradu rekonstruisan je i rad centra je modernizovan tako da, prema rečima v.d. direktora EPS-a Milorada Grčića, operateri sada imaju pregled cele distributivne i napojne mreže u Srbiji.

Grčić je danas zajedno sa zamenikom gradonačelnika Beograda Goranom Vesićem obišao rekonstruisani dispečerski centar u Ulici Prote Mateje .

Investicija, odnosno modernizacija dispečerskog centra, uključujući i nabavku opreme koštala je oko 200 miliona dinara, naveo je on.

Dispečerski centar u Novom Sadu i drugi u Beogradu, kako je objasnio, funkcionišu kao dva sinhronizovana centra i istovremeno pokrivaju celu Srbiju.

- Nijednog momenta ne možemo ostati bez uvida šta se dešava u bilo kojoj trafo stanici u zemlji - istakao je Grčić, i dodao da nije dovoljno ulagati u proizvodnju, već i u distribuciju.

- Svima je jasno da postoje dva osnovna segmenta u funkcionisanju elektroprivrede - proizvodnja i distribucija, odnosno transport. I u jedan i drugi segment ulažemo paraleno i ravnomerno - rekao je on.

Kako kaže, u EPS-u nastoje da kompanija radi na najvišem svetskom nivou.

- Ispunjavamo sve standarde i ovo je odličan primer kako naša kompanija dostiže svetski nivo korak po korak - dodao je.

Vesić je naglasio da je EPS dobar partner grada Beograda i da je veoma važno da postoje ovakve investicije u glavnom gradu.

- Ovo je investicija od skoro 1, 5 milion evra i ponosni smo što se jedan ovakav dispečerski centar nalazi na teritoriji Beograda - rekao je Vesić.

Kako je ocenio, značaj EPS-a ne ogleda se samo u proizvodnji i distribuciji električne energije, već i tome što daje zamajac privredi, zapošljava i ostalu privredu budući da mnogo preduzeća radi za elektroprivredu, kao i mnogo građana.

- Što više Elektroprivreda ulaže više će biti posla za kompanije i domaću privredu. Što bolje stoji Elektroprivreda, bolje stoji i domaća privreda, i bolje je i značajnije za sve nas - istakao je.

Predstavnici Gradske uprave, kako kaže, svakodnevno su u kontaktu sa EPS-om i zajedno rade na rešavanju problema.

EPS je i društveno odgovorna kompanija, a to pokazuje i činjenica da je dogovoreno uređenje trga na uglu Masarikove i Ulice kneza Milosa, gde je u dalekoj prošlosti zasijala prva sijalica u Beogradu, naveo je Vesić.

#EPS

#Milorad Grčić

'