AKTUELNO

Premijer je rekao da Srbija ne odustaje od vojne neutralnosti i da je to odluka Skupštine.

Premijer Sribje Aleksandar Vučić izjavio je da je snaga Srbije u tome što ne menja svoju politiku i što ne odustaje od vojne neutralnosti.

Govoreći o nabavci ruskih migova, Vučić je rekao da će Srbija sa tim letelicama u narednih 14 godina biti prva u regionu.

- Nisam jedan od onih koji jedno pričaju u Moskvi, a drugo u Briselu i Vašingtonu. Naprotiv, u Moskvi kažem da idemo u EU, a u Vašingtonu da nećemo uvoditi sankcije Rusiji. To je naša politika i tako se pravi jaka Srbija - poručio je Vučić.

On je, kako ističe, u razgovorima sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom više puta tražio avione. Naveo je da je njegov posao da se, zajedno sa predsednikom republike, pobrine za bezbednost zemlje.

- Hoćete li da dočekamo bilo šta nespremi kao što smo ranije bili, da gubimo sve što stignemo, ili da budemo uvek odmereni ali da gledamo kako da zaštitimo granice, sela, mostove. Danas Srbija to može - rekao je Vučić.

Premijer je najavio da će u ponedeljak razgovarati sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije.

On je dodao i da ima puno poverenje u ministra Aleksandra Vulina i da je do sukoba njegove stranke Pokret socijalista i Srpske liste na Kosovu i Metohiji došlo do uplitanja stranih faktora i Albanaca.

- Neki ljudi su dali sebi za pravo da urade nešto što je protivno interesima Republike Srbije. Tu je bio upleten i strani faktor i naravno Albanci, bilo je različitih stvari o kojima ne bih danas da govorim. U ponedeljak sam sazvao sastanak u devet ujutru to je bio rasplet i kraj priče - rekao je Vučić.

Premijer je, odgovarajući na pitanje novinara, odbacio prigovore da bi vanredni parlamentarni izbori predstavljali trošak, jer kako je objasnio, ukoliko bi se organizovali bili bi održani istog dana kad i predsednički izbori.

I. P.

#Aleksandar Vučić

#Avion

#Premijer

#Skupština Srbije

'