AKTUELNO

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić obišla je Njujoršku berzu i sastala se sa njenom predsednicom Stejsi Kaningam, prvom ženom na toj funkciji otkako je pre 226 godina otvorena berza u najvećem američkom gradu.

Premijerka Srbije je u razgovoru sa Kaningam istakla da je Srbija otvorena za poslovanje i saradnju sa vodećim svetskim kompanijama i dodala da je naša zemlja dobila priznanja vodećih međunarodnih finansijskih institucija za sprovedene reforme i danas je lider u privlačenju direktnih stranih investicija.

Brnabić se upisala u Knjigu utisaka i poklonila Kaningam knjigu o Nikoli Tesli.

Kao prva žena na čelu Vlade Srbije i prva žena predsednica Njujorške berze, Brnabić i Kaningam razgovarale su o zajedničkim izazovima sa kojima se suočavaju u poslu i složile su se da je važno ohrabriti žene da se što više uključe u politiku i biznis i da se bore za svoje karijere i ravnopravan položaj u društvu.

U nastavku posete Njujorku, predsednica Vlade se sastala sa predstavnicima Udruženja srpskih preduzetnika, koje su osnovali preduzetnici srpskog porekla 2016. godine u Silicijumskoj dolini, kako bi podržali razvoj srpskog startap ekosistema širom sveta, saopštila je Vlada Srbije.

#Ana Brnabić

#Srbija

#poslovanje

'